Days Gone incelemesi

Oyun artık eziyete dönüştüğü için bu yorumu yapma kararı aldım.

1.Oyunda saçma sapan bir düşman popülasyonu var. Durduk yere saldıran 7 tane kurt sürüsünü alt ediyorum görevin ortasında. Saçma sapan yere ip geren haydutlar var. Benzin alacam motora ve rasgele ışınlanan kurt üstüme atlayıp jumpscare yapıyor. Eğer bi oyun sizi jumpscare ile korkutuyorsa o oyun size birşeyler sunamamıştır net. Bunu yazarken oyunda 3 tane kurt öldürdüm ilerledim tam kampa giricem ve kapı önünde zombi kurt 3 kere üzerime atlayıp beni öldürdü. Ya bu nedir abi. Oyuna kurt ekleyen arkadaşın fikirlerini gerçekten bilmek öğrenmek istiyorum. Oyuna renk katmıyor zevk katmıyor. Gereksiz gereksiz. Zombi oyunu bu ya kurt yerine hızlı koşan zombi koy ya bu kadar mı uzaksınız zombi oyununa. Kurt ayı geyik ne bu Hunt Simulatör mü?

Oyunda tank diyeceğimiz zombi türü yok. Hatta zombi türü yok. Her zombi oyununda tank vardır ve alt etmesi zordur. Sadece düşen uçak görevinde tank var ve patlayıcılarla alt ediyoruz hemen. Çığlık atan zombi var oda çok nadir çıkıyor ve ekran parti renklerine bürünüyor. Oyun 2.sınıf zombi oyunu olmuş bu haliyle.

2. Nişan alma ve ateş etme sistemi o kadar kötü ki oyun geliştiren 10 yaşında ki çocuk bile Youtube'tan izledikleriyle daha iyisini yapar.

3. Benzin sistemi. Oyunda sadece bir kere benzinim bitti ve hiç gerginlik yaşamadım. Kampa gidip motorumu geri aldım. Heryerde benzin bidonu ve kamp var ozaman neden benzin sistemi koydunuz oyuna? 1 km gidip benzini biten motor mu olur?

4. Telsiz konuşmaları baş ağrıtıyor. 3.sınıf oyun gibi uzun metinler ve diyaloglar artık beynimi yordu. Obrayn aut, dikın aut, buuzmen, hello fıri orgın duymaktan gına geldi.

5. Hikaye çöp saçma sapan kim olduğunu hala çözemediğim bir kadın var ve arkadaşlık kurduğumuz için özlem ve hasret duygusu hissettirmeye çalışıyor oyun bize. O kadar yapay duruyor ki küçük bir kız çocuğunun yüzü arkadaşının yüzüne benziyor diye gereksiz demogoji yaptırmaya çalışıyor oyun bize. Hikaye gereksiz. En azından kızımızı arıyor olabiliriz veya NERO denen tehlikeli örgütün elinden kurtarmaya çalışıp aslında RİP'çilerin de işin içinde olduğunu öğrenip fight'a devam edebiliriz vs vs sallıyorum.

6. Oyunda mıymıy yürüyen karakterler var. Görevde ara sahnenin gireceği B noktasına gitmek 3 sn sürecekse. Sizi sohbet esnasında yürüme moduna alıyor ve ara sahnenin gireceği 3 sn'lik noktaya 30 sn'de gidiyorsunuz. Tamamı bomboş olan sohbeti okumak zorundasınız. Elbette boş muhabbet edilir bu organik bi hava verir ama oyun en ciddi yerlerinde bile boş muhabbet yapıyor ve baydı açıkçası. Elime bıçak alıp boş vuruşlar yaparak ileri hareket ediyorum hızlıca ve öyle ulaşıyorum ara sahnenin gireceği noktaya.

7. Oyun çok komik hatalarla dolu 🤣 Ara sahnede İron Mike'ın kıyafeti değişiyor. Bu yapay zeka hatası net. Yapay zekayı kodlayan arkadaşı ve tester ekibini yürekten tebrik ederim. Nero çalışanı bilim adamı ile ara sahnede sohbet ettim ve bilim adamı helikoptere doğru gitti ve ara sahne bitti ardından siyah ekran girdi ve oyun kontrolü bana geçti. İleriye baktığımda orada olması gereken helikopterin yok olduğunu ve bilim adamının depar atarak göl boyunca koştuğunu gördüm arkasında da meşhur kurdumuz kovalıyor 🤣
Bu oyunun 6 ay ile 1 yıl kadar daha geliştirmeye ihtiyacı var. Muhtemelen şirket baskısıyla erkenden çıkarıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunu uzun süre önce oynadım, işlerden dolayı yarıda bırakmıştım, sistem yenileyince tekrar oynarım dedim, henüz başlamadım. Fakat oynadığım kadarıyla zevkliydi, hikaye falan odaklı olmasada en azından kalabalık zombi grupları öldürmek eğlenceliydi. Çok iyi eleştiriler alan bir oyun olmadı zaten, ama incelemeniz çok negatif olmuş. İncelemeden çok oyun gömme desek yeridir. Yani hiç iyi yön belirtmeden sadece eksi yönlerini saymışsınız. İnceleme de artı ve eksiler bir arada olur.

Kendi adıma oyunu DRAM hikaye odaklı oynadım aksiyon içeriğine odaklanmadım yaklaşık 60 saat falan oynadım oyunu bitirdim. Tank zombi dediğin ileride daha fazla spawn oluyor, çığlık atalanlar, koşucular daha fazla spawn oluyor. Oyun stilimi gizlilik odaklı oynadım hatta en son anlara kadar sadece arbalet oynadım çok da keyif aldım. İncelemen için teşekkürler.

Oyunu uzun süre önce oynadım, işlerden dolayı yarıda bırakmıştım, sistem yenileyince tekrar oynarım dedim, henüz başlamadım. Fakat oynadığım kadarıyla zevkliydi, hikaye falan odaklı olmasada en azından kalabalık zombi grupları öldürmek eğlenceliydi. Çok iyi eleştiriler alan bir oyun olmadı zaten, ama incelemeniz çok negatif olmuş. İncelemeden çok oyun gömme desek yeridir. Yani hiç iyi yön belirtmeden sadece eksi yönlerini saymışsınız. İnceleme de artı ve eksiler bir arada olur.
Doğru oyunun artı yönü kalabalık zombi fightları ve motor özelleştirmesi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı