DayZ yüksek RAM kullanımı

DangerTR

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşım ile DayZ oynarken oyunum, oyuna girdikten bir süre sonra takılmaya ve donmaya başlıyor. Görev yöneticisinden ekran kartı, işlemci, SSD gibi şeylere bakınca hiçbir sorun göremiyorum fakat RAM kullanımı 5.900.000, yaklaşık 6 GB boyutlarda geziyor ve yüzde yüz ulaşıyor. Arkadaşım ile aynı parçalara sahibiz ( ekran kartı vs. ) onda DayZ oyunu 3GB RAM kullanımını geçmiyor, bu sorun gerçekten çok can sıkıcı hale gelmeye başladı, yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
En az 8 GB RAM istediği için normal.

DayZ oyunu 3GB RAM kullanımını geçmiyor.

En az 8 GB RAM sitiyor oyun.

Arkadaşınız da 3GB RAM kullanımı olması garip. 8GB RAM ile oynarken drop yaşanıyor. Bende de öyle, pek şaşırılacak bir durum değil.
Eğer oynanmayacak derecede ise DZSA Launcher indirip orada ki sunuculara girin. Daha optimize normal sunuculara göre.

GTX 1050 2 GB, i3 7100 3.9 GHz, 8 GB RAM, 240 GB SSD. Arkada çalışan uygulamalara baktım ve sorun göremedim. Hizmet ayarlarını daha önce yapmıştım ve birçok şey kapalı. Burada ki sorun şu, arkadaşım ile aynı bilgisayara sahibiz fakat onun RAM ve işlemcisi benimkinden farklı sadece. Oyunu aynı ayarlarda kullanıyoruz, onun bilgisayarı DayZ'yi maksimum 2.5, 3 GB RAM'de açarken benim oyunum 6 GB'lara kadar fırlıyor, asıl sorun bu.
Dayzs Launcher modlu bir sunucuda oynuyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam anlatmak istediğim sorun 8gb ram veya 16 gb ram değil. Benim burada yaşadığım sorun arkadaşım ile aynı sunucuda oynuyoruz, aynı bilgisayara sahibiz, aynı ekran kartı vesaire ve oyunu aynı grafik ayarlarında oynuyoruz. Arkadaşımın ram kullanımı 3gb'ı geçmiyor fakat benim 6gb'ı aşıyor, sorun bu. ( oyun SSD üstünde kurulu )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…