DBD'de ping düşürmenin bir yolu var mı?

A1peren

Megapat
75 Mbps VDSL2 internet kullanıyorum. Speedtest'de 13ms, Valorant gibi Türkiye sunuculu oyunlarda 16ms alıyorum. Ancak r6s ve Dead by Daylight gibi oyunlarda ping fazla. R6'da biraz idare ediliyor ama DBD'de 80-90 ms oluyor bu da rekabetçi bir oyun için çok bildiğiniz gibi. Bunu düşürmenin bir yolu var mı? Exitlag gibi programlar bir nebze işe yarar mı?
Bufferbloat test sonucu:

1746790003180.png

Son düzenleyen: Moderatör:
75 Mbps VDSL2 internet kullanıyorum. Speedtest'de 13ms, Valorant gibi Türkiye sunuculu oyunlarda 16ms alıyorum. Ancak r6s ve Dead by Daylight gibi oyunlarda ping fazla. R6'da biraz idare ediliyor ama DBD'de 80-90 ms oluyor bu da rekabetçi bir oyun için çok bildiğiniz gibi. Bunu düşürmenin bir yolu var mı? Exitlag gibi programlar bir nebze işe yarar mı?
Bufferbloat test sonucu:

Eki Görüntüle 2487248
Arkadaşım Exitlag gibi yazılımlar kullanıyor ama bazen maçtan düşüyor, lag spike giriyor. Pingi düşürmek için böyle bir servis mantıklı değil çünkü ne olursa olsun bağlantı sizin kablodan çıkıp tekrar sizin kabloya geliyor. Exitlag gibi bir servis kullanınca rotayı daha da uzatmış oluyorsunuz. Sizden çıkan bağlantı direkt oyun sunucusuna ulaşmak yerine önce Exitlag sunucusuna gidiyor, oradan oyun sunucusuna gidiyor. Geri dönerken de uzun yoldan dönmüş oluyor bağlantı. Pingi çözmek için evdeki kablolama sisteminde, altyapıda vs. sorun aramak lazım.

Arkadaşım exitlag gibi yazılımlar kullanıyor ama bazen maçtan düşüyor, lag spike giriyor. Pingi düşürmek için böyle bir servis mantıklı değil çünkü ne olursa olsun bağlantı sizin kablodan çıkıp tekrar sizin kabloya geliyor. Exitlag gibi bir servis kullanınca rotayı daha da uzatmış oluyorsunuz. Sizden çıkan bağlantı direkt oyun sunucusuna ulaşmak yerine önce exitlag sunucusuna gidiyor, oradan oyun sunucusuna gidiyor. Geri dönerken de uzun yoldan dönmüş oluyor bağlantı. Pingi çözmek için evdeki kablolama sisteminde, altyapıda vs. sorun aramak lazım.

Evdeki kablolama sistemi sorunsuz. Ankastre bina arası kabloları da elimle yeniledim. Dediğim gibi sorun sadece DBD'de şuan.

Evdeki kablolama sistemi sorunsuz. Ankastre bina arası kabloları da elimle yeniledim. Dediğim gibi sorun sadece DBD'de şu an.

Hocam yakın server açılması dışında sizin oyun zevkinizi düzeltecek bir yol yok diye biliyorum DBD adına. Kendim de oynuyorum maalesef pingli oynamak zorundayız.

O zaman zaten alabileceğiniz en iyi pingi alıyorsunuz demektir. Sizden kaynaklı sorun yoksa sunucu ile aranızda olan mesafeden dolayı illaki gecikme olur.

Hocam yakın server açılması dışında sizin oyun zevkinizi düzeltecek bir yol yok diye biliyorum DBD adına. Kendim de oynuyorum maalesef pingli oynamak zorundayız.

BHVR umarım bir el atar diyelim o zaman. Cevaplar için teşekkürler.

ExitLag gibi programlar işe yarar. ExitLag açınca bende 63 ping'ten 48 Ping'e düşüyor. Sizde ne kadar düşeceği ise tamamen yaşadığınız yere ve ISS'nizin rotasyonuna bağlı. Mesela Marmara bölgesinde yaşıyorsanız ExitLag ile birlikte 40 Ping'e kadar düşersiniz diye tahmin ediyorum. Çünkü Marmara bölgesi taraflarında Almanya sunucuları genelde 40-45 ping ortalama veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
ExitLag gibi programlar işe yarar. ExitLag açınca bende 63 ping'ten 48 Ping'e düşüyor. Sizde ne kadar düşeceği ise tamamen yaşadığınız yere ve ISS'nizin rotasyonuna bağlı. Mesela Marmara bölgesinde yaşıyorsanız ExitLag ile birlikte 40 Ping'e kadar düşersiniz diye tahmin ediyorum. Çünkü Marmara bölgesi taraflarında Almanya sunucuları genelde 40-45 ping ortalama veriyor.

Sinop. Ama Netspeed sağ olsun bir gün Kayseri bir gün Kırşehir. Rotasyon son zamanlarda çok değişmeye başladı. Önceden hep Ankara'ydı neden böyle oldu bilmem.

Şu ExitLag'a bi bakacağım sağolun.

Baktım ve yıllık 42 dolar fazla geldi :D.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı