Çözüldü DC ile neden sorumlu geçilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emrecngz

Kilopat
Katılım
2 Aralık 2019
Mesajlar
5.989
Çözümler
33
Yer
Mersin
Merhaba arkadaşlar, Artvin Çoruh Üniversitesi 3. sınıf öğrencisiyim.

Bu dönem 3 tane DC, bir tane de FF notum var. Dönem ortalamamı bütünlemelerde 2.13'e yükselttim, genel ortalamam da 2.66 oldu ancak DC olan notlarım hâlâ kaldı olarak gözüküyor. Sizce neden böyle, bilenler yazabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
4. sınıfta mezun olurken GNO 2 üstü olması lazım. 2'nin altıysa o derslerden kalmış sayılacaksın. Sistemde daha güncellenmemiştir. Biraz sabrederseniz görürsünüz.
Hocam sizin üniversitede çan eğrisi var yani kısaca sınıf ortalaması yüksekse dersten geçme notuda yükseliyor düşükse dersten geçme notu düşüyor.
 
Hocam sizin üniversitede çan eğrisi var yani kısaca sınıf ortalaması yüksekse dersten geçme notuda yükseliyor düşükse dersten geçme notu düşüyor.

Orasını biliyorum, sormak istediğim şu, DC olan dersler sorumlu geçmiş oluyor, dönem ortalamamı 2'nin üstünde tuttuğum sürece geçmem lazım ama sistemde hala kaldı olarak gözüküyor o dersler. Acaba bilmediğim bir kural daha mı var?
 
Son düzenleme:
Geçme notu 60 yani CC iken DC neden şartlı olmasın? Çan eğrisinden CC DC DD puanları azalabilir ama direkt olarak geçiş CC ile oluyor.

Hocam bizim geçme notu 40 ama ondan bahsetmiyorum. DC olan derslerden geçmek için ortalamanın 2 üstü olması gerekmiyor mu? Benim 2.13 şu an ama hala sistemde kaldı gözüküyor.

Bölüm sekreterliğine veya danışman hocanıza mail atabilirsiniz onlar yardımcı olurlar.

Yarın atacağım zaten, notlar yeni açıklandı.
DC ve DD dersler bizde de kaldı olarak gözüküyor. GANO'na göre geçip geçmediğin belli olacağı için o şekilde yazıyor herhalde.

Hmm, anladım. Bir önceki dönemde de bir tane DC vardı bende, o geçti görünüyor ama şu an. Okuldan okula değişiyor sanırım. Neyse arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim, ben yarın öğrenci işlerine sorayım.
 

Geri
Yukarı