500mA kapasite mi ?Yağlama yapabilirsiniz. Şimdilik vaselin ya da zeytinyağı kullanabilirsin.
Multimetreniz varsa 9V Duracell pilinizi ölçün. 500mA civarı çıkması lazım.
Motoru söküp kıl. Vs kaldıysa temizle kral.
Nasıl düzeltebilirim? Şu an tüm motorlar yavaş dönüyor bu pil ile.Motoru bildiğin kalem pil ile besliyorsun. Şayet mekanik engel varsa motor normalde çektiğinden daha fazla akım çekmek ister. Pil de bunu karşılayamayacağı için motor yavaşlar. Bu şekilde çalıştırman hem motora hem pile sıkıntı çıkarır. Akım/gerilim ölçmeyi bilmiyorsan ölçmeye çalışma, kısa devre eder pili patlatırsın.
Sıradan bir pil yerine LiPo pil kullanmak gerek. Eğer motorlarda mekanik olarak bir engel yoksa (sürtünme, sıkışma vs) normal kalkış akımını çekemediği için yavaş dönmesi normal. Ne yapmaya çalıştığını bilmediğim için daha derin yorum yapamam ama daha güçlü bir güç kaynağı ya da pil ile motoru normal değerlerinde kullanabilirsin.Nasıl düzeltebilirim? Şu an tüm motorlar yavaş dönüyor bu pil ile.
Hocam motorda sorun yok, bu sorun tüm motorlarda oluyor. Ayrıca daha fazla güce ihtiyaç olduğunu da düşünmüyorum. Bu pili almadan önce 4 tane 1.5v pilleri pil yatağı ile birleştirip kullanıyordum gayet hızlı ve sorunsuz çalışıyordu. Şimdi tüm motorlarda yeni 9v pili denedim fakat yavaş dönüyor.Sıradan bir pil yerine LiPo pil kullanmak gerek. Eğer motorlarda mekanik olarak bir engel yoksa (sürtünme, sıkışma vs) normal kalkış akımını çekemediği için yavaş dönmesi normal. Ne yapmaya çalıştığını bilmediğim için daha derin yorum yapamam ama daha güçlü bir güç kaynağı ya da pil ile motoru normal değerlerinde kullanabilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.