DDNS Adresi Kullanamamak

YunuSezer

Hectopat
Yer
Merkür
Daha fazla  
Evimdeki bilgisayarıma dışarıdan ulaşmam gerekiyor ve bunu sunshine+moonlight kullanarak yapabiliyorum ancak Dinamik IP adresim günde en az 2-3 kez değişiyor.
Her seferinde değişen IP adresinin kontrol etmektense bir DDNS alan adı kullanmayı denedim ve kurmayı başardım. No-IP sitesinden değişen IP adresimi görebiliyorum ve o DDNS adresime ping yolladığımda doğru adrese ulaşıyor ancak bu adresi hiçbir yerde kullanamıyorum ne modem arayüzüne ulaşabilmek için ne de Minecraft gibi oyun sunucularında.

2-3 Ay öncesinde DDNS adresimi OpenHardwareMonitor adlı bir uygulamada web server için kullanabilmiştim ama artık bu adresim beni hiçbir yere yönlendirmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dinamik DNS (DDNS) kullanarak evdeki bilgisayarınıza dışarıdan ulaşma konusunda yaşadığınız sorunu çözmek için birkaç adımı kontrol edelim. DDNS yapılandırması genellikle IP adresiniz değişse bile sabit bir alan adı üzerinden erişim sağlar. Ancak, bu yapılandırmanın düzgün çalışabilmesi için bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor.1. modem ve port yönlendirme ayarlarımodem arayüzü kontrolü: Modeminizin yönetim arayüzüne erişin ve DDNS ayarlarının doğru yapılandırıldığını kontrol edin. No-IP hesabınızı ve ilgili bilgileri doğru şekilde girip girmediğinizi doğrulayın. Port yönlendirme: Evdeki bilgisayarınıza ulaşabilmek için modeminizde ilgili portları yönlendirmeniz gerekmektedir. Örneğin: Sunshine için genellikle 47984 tcp ve 47984 UDP portlarını yönlendirmeniz gerekebilir. Minecraft sunucusu için varsayılan olarak 25565 tcp portunu yönlendirmeniz gerekebilir. Modeminizin "port yönlendirme" veya "Virtual server" bölümünde bu portları evdeki bilgisayarınızın yerel IP adresine yönlendirin.2. firewall ve güvenlik ayarlarıbilgisayar güvenlik duvarı: Bilgisayarınızdaki güvenlik duvarının gerekli portlara gelen trafiği engellemediğinden emin olun. Gerekli portları güvenlik duvarında izinli olarak ayarlayın. Modem güvenlik duvarı: Modeminizin güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edin ve gerekli portların engellenmediğinden emin olun.3. DDNS yapılandırması ve doğrulamaddns hizmet sağlayıcı ayarları: No-IP veya başka bir DDNS sağlayıcısında, alan adınızın doğru IP adresine güncellenip güncellenmediğini kontrol edin. No-IP'nin web sitesinde hesabınıza giriş yaparak IP adresinizin güncel olduğunu doğrulayın. DNS ön belleğini temizleme: Bilgisayarınızın DNS ön belleğini temizleyin. Komut istemi'nde (CMD) aşağıdaki komutu çalıştırın:

Bash:
ipconfig /flushdns

4. doğru adrese erişim ve testping testi: DDNS alan adınıza ping atarak doğru IP adresine yönlendirildiğini doğrulayın. Örneğin, komut istemi'nde:

Bash:
ping your-ddns-address.no-ip.org

Bağlantı testleri: Web tarayıcınızdan DDNS alan adınızı yazarak modem arayüzüne veya belirli bir servise (örneğin sunshine veya Minecraft sunucusu) erişimi test edin:

Bash:
http://your-ddns-address.no-ip.org:portnumber

Sorun giderme adımlarıddns ayarları: No-IP'de doğru yapılandırma yapıldığından emin olun. Port yönlendirme: Modemde ilgili portların doğru şekilde yönlendirildiğinden emin olun. IP adresi kontrolü: IP adresinizin DDNS sağlayıcısında doğru güncellenip güncellenmediğini kontrol edin. Firewall ayarları: Hem modem hem de bilgisayarınızda gerekli izinlerin verildiğinden emin olun. Özeteğer tüm bu adımları doğru bir şekilde uygulamanıza rağmen hala sorun yaşıyorsanız, modeminizin veya bilgisayarınızın loglarını kontrol ederek daha spesifik bir hata mesajı veya ipucu bulmaya çalışabilirsiniz. Ayrıca, no-IP'nin müşteri desteği ile iletişime geçerek hesap yapılandırmanızda bir sorun olup olmadığını kontrol ettirebilirsiniz.

Evet, dediğim gibi portlar düzgün şekilde çalışıyor ve evet yine dediğim gibi DDNS alan adım doğru IP adresine yönlendiriliyor.
Hatta telefonumda DDNS adresimi adres çubuğuna yazdığımda Public IP'mi 1 saniyeliğinede olsa görebiliyorum ancak eninde sonunda "ERR_CONNECTION_TIMED_OUT" ibaresi ile karşılaşıyorum.

No-IP Türkiye'de sıkıntılı çalışıyor, en azından benim deneyimlerim bu yönde. Bir gün çalışırken diğer gün çalışmıyor. Bir de DuckDNS deneyin.

No-IP de ve modemde gerekli tüm ayarları yapıyorum ama ne evdeki bilgisayardan nede dışardan No-IP den adığım host adına veya bana verdiği sabit IP ye ping atamıyorum bu yüzden modemdeki portlarada bağlanamıyorum. sizce sorun nedir veya No-IP de nasıl bir ayar yapmak gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı