Senin yerinde olsam 100 TL gibi bir fiyata Asus P5KPL-AM SE anakartını ikinci elden alırım. Ardından bi Xeon X5450 alırım. Ardından da orta seviye bir ekran kartı(R7 240 olabilir.) alıp daha sonra ise kule tipi bir soğutucu da ekler güzelce overclock yapardım. Bütçeye uyuyor mu hesaplamadım fakat ucu ucuna yetiyor sanırım. Belki az bir şey aşabilir.
Ben olsam RX 550 alırdım, darboğaz ihtimali daha az ama yine de söyleyeyim o işlemci hiç de iyi değil günümüz için. Eğer ilerde ddr4 sistem kurabilirim diyorsanız RX 560 alın, ilerleyen zamanlarda da yine 700-800 lira biriktirebilirseniz a320m anakart ve Revizyon model Ryzen 1600, ya da 300 liraya Ryzen 1200 alırsınız, yavaş yavaş da olsa sistemi güzel bir hale getirebilirsiniz. 200 Lira da Ram'e gider tabi ddr4'e geçerseniz
:
Asus Arez PH Radeon RX550 2GB 128Bit GDDR5 Ekran Kartı en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Senin yerinde olsam 100 TL gibi bir fiyata Asus P5KPL-AM SE anakartını ikinci elden alırım. Ardından bi Xeon X5450 alırım. Ardından orta seviye bir ekran kartı(R7 240 olabilir.) alıp daha sonra ise kule tipi bir soğutucu da ekler güzelce overclock yapardım. Bütçeye uyuyor mu hesaplamadım fakat ucu ucuna yetiyor sanırım. Belki az bir şey aşabilir.
Verilere göre sanırım phenom II x6 veya FX işlemci desteklemiyor. @SLR Nirvana
Dediği gibi 775 pin ddr3 anakart alsan xeon işlemci alsan 450 lirayada 2. el rx 560 4g alsan bilmiyorum mümkün mü mümkünse böyle yap.
Dediği gibi 775 pin ddr3 anakart alsan xeon işlemci alsan 450 lirayada 2. el rx 560 4g alsan bilmiyorum mümkün mü mümkünse böyle yap.
DDR3 anakart da uygundur. Aslında ben de o tavsiyeyi verecektim fakat arkadaş DDR2 dediği için DDR2 anakart önermeye karar verdim.
Ek olarak arkadaşın güç kaynağı overclock için gayet yeterli. Tek sıkıntı soğutması olacaktır onu da kule tipi soğutucu ile gayet rahat bir şekilde çözebilir.