DDR2 Ram'den DDR3 Ram'e geçti, bilgisayar açılmıyor ?

Ram soketleri bozulmuş olmasın ? Sok-çıkar yapmaktan. Ya da böyle bir durumda Anakart yanması olabilir mi ? Belki de çok farklı bir olay yüzünden açılmıyor sistem :) Dediklerinizi yaptıysanız, -aynı anda takmamak, tek slota takmamak gibi- Ram bozuk olmasın ?

Ram soketleri bozulmuş olmasın ? Sok-çıkar yapmaktan. Ya da böyle bir durumda Anakart yanması olabilir mi ? Belki de çok farklı bir olay yüzünden açılmıyor sistem :) Dediklerinizi yaptıysanız, -aynı anda takmamak, tek slota takmamak gibi- Ram bozuk olmasın ?
Benimde aynı sorun. Anakartım biosum güncel, herşeyi yaptım ama olmuyor tek çare 1600mhz bir anakart alınması veya 1333Mhz Ram alıcak.

Eğer anakart 1600 mhz destekliyor ise, büyük ihtimalle 1333 mhz' de destekler. Ama 1333 mhz destekleyen bir anakart, daha fazlasını görürse, nasıl 1333 mhz alacak anlamadım ben. Büyük ihtimal, anakart özelliklerinde kaç yazıyorsa, onu takın.

Kardeş DDR2'yi destekleyen bir anakartın var. Bu anakartı güncelleyip (bios güncellemesi) yaparak belki açabilirsin. Güncellemek için DDR2'lik ramları takıp güncelle sonra ise DDR3 ramları takıp dene iyi günler.

Arkadaşlar MSI G41M-P33 Combo Intel G41 DDR3 1333(O.C.) + DDR2 1066(O.C.) desteklemektedir. 1600Mhz Ram takınca açmıyor. Siz 1600Mhz Ram kendini 1333Mhz çalıştırır diyorsunuz ama dediginiz gibi olmuyor , tek çaresi , 1333mhz ram alcak veya anakartı degiştircek.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı