DDR2 RAM'i 1200 MHz çalıştırmak

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Freelance Finansçı ve 2 Şirket sahibi.
Merhabalar, biraz eski sistemim için araştırma yapıyordum güncelleme yapmak için. Dikkatimi çeken bir konu oldu, o da şöyle ki; GA-G31M-ES2l rev. 1 anakart kullanmaktayım ve DDR2 platformunda maksimum 4 GB ve overclocklu 1066MHz destekliyor. RAM'lerimi overclock'lamaya çalışıp 1066MHz yaptığım zaman sistemim açılmıyor, BIOS resetlemek zorunda kalıyorum o ayrı. Bu gün ise biraz üst seviye Anakart'lara bakmak istersen bir şey fark ettim. ASUS P5Q anakart DDR 2 platformunda maksimum 16 GB ve overclocklu tam 1200MHz RAM destekliyor. Şimdi sormak istediğim sorulara gelirsek;

1- DDR2 platformunda RAM'ler maksimum 800MHz iken 1200MHz seviyelerine nasıl çıkabiliyor veya çıkabilir mi?
2- P45Q Anakart'a geçip elimdeki mevcut 2*2 800MHz Kingston RAM'lere bir 2*2 800MHz daha ekleyerek 8 GB olarak kullansam mı?
3- Hiç RAM artışına gitmeden RAM'lerimi 800MHz yerine bir şekilde başarabilirsem 1066MHz kullanmam ne gibi fayda sağlar?
4- İki anakart arasındaki temel farklar nedir? Chipset'leri farklı onu biliyorum fakat başka ne farklar var acaba?

Eski sistemimi şu an küçük oyunları oynarken kullanıyorum, kendisi salonda klimanın altında sıcak yerde durduğu için League of Legends, CS:GO gibi ufak tefek oyunları salona geçip kendisinde oynuyorum fakat yine de ufak bir maliyete güzel bir güncelleme yapabiliyorken yapmak daha mantıklı. İmkanınız varken Tofaş mı kullanırsınız yoksa BMW mi?

Sistem.
Anakart: Gigabyte GA-G31M-ES2l rev. 1.
İşlemci: Xeon E5450 (modlu 775pin)
Ekran kartı: MSI R5 230 2 GB.
RAM: Kingston 2*2 800MHz.
PSU: Frisby 400W veya 450W hatırlamıyorum, kasanın içerisini açtığım bir zaman kontrol edip konuyu düzenlerim.
Fikri olan kimse yok mu? 58 görüntülenme almış fakat sıfır etkileşim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…