DDR2 sistem DDR3 yapılır mı?

alikorkmaz1

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben 9 yaşlarımdayken 2010 yılında babam Vatan Bilgisayar'dan bir bilgisayar almıştı. Tam özelliklerini hatırlamıyorum DDR2 anakarta sahipti DDR 2 2 GB Dual RAM'i vardı. Dual RAM'in diğer RAM'lerden farkı ne tam olarak bilmiyorum ama bilgisayarcıya götürdüğümde Dual RAM bu normal RAM değil demişti. Her neyse bu bilgisayarın özellikleri DDR 2 anakart 2 GB DDR 2 RAM AMD ATI Radeon 4300 4500 series 1 GB ekran kartı Intel Pentium Core işlemci 320 GB HDD 250 300 arası da PSU'ya sahip ve kasası da var. Şimdi düşük bir ücretle biz bunu DDR3 sisteme yükseltebilir miyiz? Mesela anakart RAM ve işlemciyi değiştirsem sadece anakart ikinci el DDR3 bir anakart taksam DDR3 8 GB RAM taksam 2 tane 4'lük ve işlemci olarak da bu sisteme eş bir işlemci alsam ikinci el ve bu şekilde bilgisayarı güncel şekilde getirebilir miyim? Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim. Normalde güncel yeni bir laptop aldım fakat bu da evde boşta duran 3 bilgisayardan biri ve bunu canlandırmaya karar verdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan üniversite okuduğum için evde değilim maalesef ama zaten diyorum ki ddr3 yeni anakart işlemci ve ram alıcam yani eskilerinin markaları ne farkeder ki?

Merhaba arkadaşlar. Ben 9 yaşlarımdayken 2010 yılında babam Vatan Bilgisayar'dan bir bilgisayar almıştı. Tam özelliklerini hatırlamıyorum DDR2 anakarta sahipti DDR 2 2 GB Dual RAM'i vardı. Dual RAM'in diğer RAM'lerden farkı ne tam olarak bilmiyorum ama bilgisayarcıya götürdüğümde Dual RAM bu normal RAM değil demişti. Her neyse bu bilgisayarın özellikleri DDR 2 anakart 2 GB DDR 2 RAM AMD ATI Radeon 4300 4500 series 1 GB ekran kartı Intel Pentium Core işlemci 320 GB HDD 250 300 arası da PSU'ya sahip ve kasası da var. Şimdi düşük bir ücretle biz bunu DDR3 sisteme yükseltebilir miyiz? Mesela anakart RAM ve işlemciyi değiştirsem sadece anakart ikinci el DDR3 bir anakart taksam DDR3 8 GB RAM taksam 2 tane 4'lük ve işlemci olarak da bu sisteme eş bir işlemci alsam ikinci el ve bu şekilde bilgisayarı güncel şekilde getirebilir miyim? Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim. Normalde güncel yeni bir laptop aldım fakat bu da evde boşta duran 3 bilgisayardan biri ve bunu canlandırmaya karar verdim.
Eğer İşlemci DDR3 RAM destekliyor'sa DDR3 anakart alıp kullanabilirsiniz.
Şu an üniversite okuduğum için evde değilim maalesef ama zaten diyorum ki DDR3 yeni anakart işlemci ve RAM alacağım yani eskilerinin markaları ne fark eder ki?

Hocam yeni anakart ve işlemci alacaksanız DDR3 almayın her gün daha da pahalanıyor DDR3 RAM'ler en Ucuzun'da olsa DDR4 alın yükseltmek isterseniz Tekrar'dan yeni anakart al eski anakartı sat filan uğraştırmasın.

Yorumlarınız için teşekkür ederim fakat söylemek istediğim şey tamamen yeni bir ddr3 anakart yeni bir işlemci ve yeni bir ddr3 ram yani bunlar yeni ve daha iyi performanslı olsun istiyorum. Bunları da ikinci el dizmeyi düşünüyorum zaten. Yani bu bahsettiğim bilgisayar için ddr 3 anakart bu işleme denk ddr3 destekli işlemci ve ddr 3 ram önerisi yaparsanız sevinirim. Zaten benim asıl sormak istediğim bu 3 bileşeni değiştirdiğim zaman yeni bileşenler eski ekran kartı psu ile düzgün çalışır mı diye sormak istemiştim.

Ama işlemci dediğim gibi intel pentium dual core modeli yani çok eski bir işlemci anakart ve ramler de çok eski ben bu üçlüyü ddr3 seviyesine çıkarmak istiyorum.

Ortalama fiyat vereceğim, DDR3 1155 Pin anakart ortalama fiyatı 200 300 TL bandında işlemci almaya kalksan 1155 pin i3 2100 işlemci 150 TL civarında yani senin en az i7 3770 almaya kalksam oda 1000 TL yakın para istiyorlar i3 3470 bulursan 350TL civarı fiyat istiyorlar, Bir de sen Ram alacaksın 8GB ramlar 200TL yakın fiyatta en kötü, yani gene kafadan 1000 TL çıkar ekran kartı değişirim dersen 500TL 6790 gibi kartlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı