DDR3 1066 MHz Laptop RAM yükseltmesi

Katslayer

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba;
Benim laptopumda 2 GB DDR3 1066 MHz RAM bulunuyor fakat bu günümüz şartlarında bayağı geri kalıyor. Aynı marka aynı model 2 GB daha eklemek istiyorum. İlerleyen günlerde işlemcimi de yükselteceğim ama önce RAM. Aklıma bir soru takıldı, şimdi 1066 MHz destekliyor laptopum ben aynısından 1 tane daha alınca diğer RAM yarı performans, şimdiki RAM yarı performans mı sağlayacak yoksa 2132 MHz'lik bir performans mı sağlayacak? Yardımcı olursanız sevinirim.🙂

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek port için 1066 MHz destekliyor. İki port ayrı kanallarda olduğundan düşündüğün gibi olmaz. Yani çift kanal avantajının güzelliği bu.

İki RAM 2132 MHz performans sağlamayacak ama 2 GB RAM günümüz şartları için epey düşük olduğundan toplam RAM 4 GB olunca epey bir fark olmalı performansta.

Laptoplarda işlemci değişimi genelde pek mümkün değildir. İşlemci değişebilse bile daha güçlü işlemci için soğutma yetersiz kalabilir...

İşlemci yerine SSD takmak daha mantıklı olabilir.

İki farklı RAM uyumlu olmayabilir. O yüzden size önerim doğrudan 4 GB DDR3 1066 MHz SODIMM almanızdır.

CPU-Z SPD paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz ama bu RAM'in uyumlu olması gerek:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı