DDR3 1151 soket işlemci var mı?

Ali Arca

Hectopat
Daha fazla  
DDR3 2000MHz RAM'im var ve Pentium G4560 almak istiyorum. Bunun için DDR3 1151 soket anakart bakıyorum. Ama okuduklarıma göre 1151 soket anakartlarda DDR3 desteği yokmuş bazıları da var yazmış. Eğer var ise model vs bilgisi verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
G4560 kullanmanız için LGA 1151 soket bir anakarta ihtiyacınız var. Ek olarak LGA 1511 soket anakartların bazıları DRR3L destekliyor ama DRR3 desteği yok. Yeni anakart ve işlemci alırsanız RAM de almanız gerek.

1151 soket DDR3 destekli anakartlar mevcut. Güncelleme ile 7. nesil CPU ile de kullanabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Fakat DDR3 RAM'ler 1.5V olduğu için işlemci içindeki bellek kontrolcüsüne uzun vadede zarar verir diyorlar.
Madem öyle "Üretici neden üretti bu anakartları?" diye hep sormuşumdur kendime. :)
Eğer zarar vermiyorsa ben DDR3 RAM'lerimi boşa satıp DDR4 almışım derim. :)
(200'e satıp 400'e DDR4 almıştım.)

1151 soket DDR3 destekli anakartlar mevcut. Güncelleme ile 7. nesil CPU ile de kullanabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Fakat DDR3 RAM'ler 1.5V olduğu için işlemci içindeki bellek kontrolcüsüne uzun vadede zarar verir diyorlar.
Madem öyle "Üretici neden üretti bu anakartları?" diye hep sormuşumdur kendime. :)
Eğer zarar vermiyorsa ben DDR3 RAM'lerimi boşa satıp DDR4 almışım derim. :)
(200'e satıp 400'e DDR4 almıştım.)
Evet bios update ile kaby lake işlemciler sorunsuzca kullanılır. 15v belleklerin uzun vadede işlemcinin içerisinde bulunan kuzey köprüsüne zarar verir muhabbeti tamamen hurafe. Tabi daha az voltaj yükü binmesi daha iyidir fakat kesinlikle zarar vermez.

Ben kullaniyorum z170 anakart DDR3 destekli. Gayet güzel oc yapıyor. İşlemciye zarar vermez anakart üreten firma bunu biliyordur. Satış politikası bir nevi. Anakarta monte edilen bir devre yardımıyla o bellekler işlemciye göre düşük voltajda çalışır ama diyelim işlemci kendi 1.2 voltaj verdi anakart bunu 1.5 olarak düzenler orantılı bir şekilde.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı