DDR3 1600 MHz CL 11 RAM Takviyesi

burakrhn67

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle vereceğiniz cevaplar için hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Dizüstü bilgisayarımda 4 GB RAM bulunmakta ve bunu yetersiz görüyorum RAM takviyesi yapmak istiyorum. Sistemde 4 adet slot var ve bunlardan sadece 1 i dolu. doğal olarak RAM channel single olarak çalışmaktadır. Resimlerde gördüğünüz gibi sistemde takılı olan samsung marka 4 GB DDR3 1600 MHz CL 11 1.35v bir RAM var. Sorularım şunlar:
1) Farklı marka aynı özelliklerde bir RAM alsam uyum sorunu yaşar mıyım ?
2) Şuanda bulunan RAM'i çıkartıp 2 adet aynı marka bir RAM alsam dual olarak kullansam 1. sorumdaki olaydan daha çok performans alır mıyım?
3) 2.sorumdaki seçeneği kullansam yapacağım masrafa değer bir performans alır mıyım?

cpu1.jpg
cpu2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Yaşayadabilirsin yaşamayadabilirsin bu biraz anakarta kalıyor fakat şöyle söyleyeyim eski casper bilgisayarımda Elixir marka çin malı 4gb ram vardı bende bunun üstüne takviye 4gb corsair ram almıştım ve dual olarak çalışmışlardı bir sıkıntı olmadan şansına bağlı biraz.

2)Cevap evet dual channel ramler single'a göre daha performanslıdır ama 3. Sorunada cevap vereyim verdiğin paraya değecek bir performans artışı yaşamassın.(istiyorsan youtubedaki aynı ramlerin dual vs single çalıştırıldıkları videolar var bakabilirsin.)

Yani tavsiyem 4gb yeni bir ram alıp dual olarak kullanmayı denemen. En kötü yanlış almışım deyip geri verebilirsin.

1) Yaşayadabilirsin yaşamayadabilirsin bu biraz anakarta kalıyor fakat şöyle söyleyeyim eski casper bilgisayarımda Elixir marka çin malı 4gb ram vardı bende bunun üstüne takviye 4gb corsair ram almıştım ve dual olarak çalışmışlardı bir sıkıntı olmadan şansına bağlı biraz.

2)Cevap evet dual channel ramler single'a göre daha performanslıdır ama 3. Sorunada cevap vereyim verdiğin paraya değecek bir performans artışı yaşamassın.(istiyorsan youtubedaki aynı ramlerin dual vs single çalıştırıldıkları videolar var bakabilirsin.)

Yani tavsiyem 4gb yeni bir ram alıp dual olarak kullanmayı denemen. En kötü yanlış almışım deyip geri verebilirsin.

teşekkür ederim kinston marka bir ram aldım ve sorunsuz olarak dual çalışmaya başladı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı