DDR3 4 GB vs GDDR5 2 GB

sonicnix

Centipat
Merhabalar, 500-700 TL arası ikinci el ekran kartı arayışındayım. 2 GB GDRR5 RAM'e sahip ekran kartları da var, 4 GB DDR3 RAM'e sahip ekran kartları da var. Sizce hangisini tercih etmeliyim, hangisi daha fazla performans verir?

Merhabalar, 500-700 TL arası ikinci el ekran kartı arayışındayım. 2 GB GDRR5 RAM'e sahip ekran kartları da var, 4 GB DDR3 RAM'e sahip ekran kartları da var. Sizce hangisini tercih etmeliyim, hangisi daha fazla performans verir?
Sadece GDDR'a ve ya kapasiteye bakarak karar vermeyiniz. Kartları burada paylaşırsanız daha iyi yardımcı oluruz.

Sanırım uyarı aldınız... Kartların modeline göre baksak daha iyi olur aslında. Ama GDDR5 GDDR3'e göre daha performanslı ve daha hızlı olacaktır. Bu belli.
Hayır uyarı almadım atıyorum baktığım modelleri.
DDR3 olan baktığım modeller;

GDRR5 olan baktığım modeller;

Hayır uyarı almadım atıyorum baktığım modelleri.

Ekran kartınızın işlem birimi sayısı, çekirdek frekansı, üretim teknolojisi, mimarisi gibi şeyler bellek hızından daha önemli olabiliyor. İki ekran kartı modelini de vermezseniz maalesef bir şey söyleyemeyiz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı