DDR3 Anakart ve GDDR5 Ekran Kartı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tylerdurden

Hectopat
Katılım
18 Ağustos 2013
Mesajlar
33
Selamlar, benim anakartımın üzerinde ddr2 ve ddr3 destekliyor yazıyor ama arkadaşım bana gddr5 desteklediğini söyledi tam emin olamadım destekler mi?

Ve yeni kartı almayı düşünüyorum. Far cry3 gibi oyunları yüksek ayarda oynamak istiyorum bana bir de ekran kartı önerebilir misiniz? Teşekkürler...
 
GDDR5 ram ile ilgili değil vram ile yani ekran kartı ile ilgilidir. Biraz kötü bir cümle oldu ama şöyle toparlıyayım, senin dediğin DDR2 ve DDR3 normal RAM'ler ile ilgili olduğunu varsayıyorum ve arkadaşının dediği GDDR5 ise Ekran Kartının ram'i yani vram ile ilgilidir.
 
Dediğini pek anlayamadım açıkcası yani sonuç olarak HD7790 almak istiyorum. Anakart kutumun üzerinde ddr2 and ddr3 support yazıyor bu almak istediğim ekran kartında ise GDDR5 yazıyor benim anakartım onu destekliyor mu?
 
O dediğin RAM'ler içindir. Sen ekran kartı alacaksın. Ekran kartı PCI Express slotu kullanıyor. Ekran kartlarında hem ileriye hemde geriye dönük uyumluluk vardır. Yani sistemine GDDR5 ekran kartı takabilirsin. Ancak sisteminin özelliklerini yazarsan ve güç kaynağının kaç watt olduğunu söylersen daha yardımcı olabiliriz. Çünkü o ekran kartını alırsan güç kaynağın yeter mi yetmez mi bilmiyoruz. Ayrıca darboğaz yapar mı bunu da bilmek lazım. Kısaca sen sistem özelliklerini ve güç kaynağını buraya yaz ki kesin bir sonuç çıksın ortaya. :)
 
Hmm anladım bak şimdi, sistemim;
Intel Core 2 Duo 2.9 ghz işlemci
4 GB RAM
400 W PSU ama ekran kartı alırken 600 W yükselteceğim 600 diyelim biz ona yani.
 
O zaman HD 7790 alabilirsin. Bence bir sıkıntı yok. Monitörünün çözünürlüğüne bağlı olarak oynayacağın ayarlar değişebilir tabi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İzledim bunu akşam zaten bu siteyi bu videoyla keşfettim ve aralıksız izlemekteyim tüm videoları neredeyse hala da izliyorum. Çok iyi bir anlatımları var asus 7790'a karar kıldım. Bu arada pci express destekli dedim ama tam emin değilim P5P41C - Motherboards - ASUS ve işlemcim zorlanır mı bu kartla?
 
Darboğaza düşeceğini düşünmekteyim çünkü Ekran kartı orta seviye olmasına rağmen anakart giriş seviyesi;
P5P41C - Motherboards - ASUS


Ek olarak o işlemcinin Far Cry 3'ü yüksek ayarlarda oynatabileceğini düşünmemekteyim çünkü belirtilen işlemci MİNİMUM kısmında kullanılmış, recommended kısmına bakacak olursak ise i3-530 görüyoruz, bu durumda ciddi fps düşüşleri yaşanabileceğini TAHMİN ETMEKTEYİM.

Kaynak
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet doğru baktım şimdi pekii i3 işlemci almak istersem anakartıma takabilir miyim? Komple anakartı değiştirmek gerekiyor mu? O macun falandan dolayı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı