DDR3 Anakarta 16 GB RAM Takılır Mı?

Anıl Budak

Megapat
Az önce bir konuda aklıma yattı. DDR3 bir sistemim var. Komple değişecek seneye. PUBG'de RAM sıkıntı yaratıyor. 8 GB olduğu için. DDR3 anakarta bir 8 GB daha eklenir mi? 2 tane slot var. İkisinde de 4GB var. Birini söküp 8 GB taksam olur mu? Sanırım bu 8+4 GB işlem DDR4 belleklerde işe yaramıyormuş. DDR3'te yaradığını da duymadım. İkinci el temiz beni bir yıl götürsün yeter. Dikkat etmem gereken bir unsur var mı? Mhz veya model aynı mı olmalı?

Kim demiş 8+4 GB işe yaramıyormuş diye? DDR3 de DDR4 de bütün anakartın desteklediği RAM kombinasyonlarını destekler. Daha 1 ay önce eski kasama 2+2 olan anakarta 2+1 daha taktım 7 RAM'li oldu, gayet de sorunsuz çalışıyor.

8+4 yapabilirsin için rahat olsun, tek dikkat etmen gereken MHz değeri, CL gecikmesinin tıpatıp aynı olması ve voltaj değerlerinin şu andaki takılı olanla uyuşması.

Genelde DDR3 anakartlar eski olduğu için özellikle 4 RAM yuvasına sahip modeller (bizzat kendimde sahibim) tek kanaldan sadece 4 GB RAM destekliyor. 8 Gb takamazsınız malesef. Tabi anakartınız gerçekten çok iyiyse bilmiyorum. Maksimum da 16 GB RAM destekliyorlar. Yani 4 tane 4 GB'lık takabilirsiniz.

Ben anlamadım bir 8 GB'a bir 8 daha eklenir mi diye sormuşsun bir de 8+4 GB falan demişsin.
Ben 16 GB DDR3 RAM kullanıyorum, bir DDR4 performansı olmasa da başarılı.

Anakartınızın modeli nedir ?
Ana kartın Foxconn H61 Joshua. Eski HP Pavilion kasa işte ne yaparsın. :/

Ben anlamadım bir 8 GB'a bir 8 daha eklenir mi diye sormuşsun bir de 8+4 GB falan demişsin.
Ben 16 GB DDR3 RAM kullanıyorum, bir DDR4 performansı olmasa da başarılı.
Demek istediğim şu, 2 tane DDR3 slot var anakartta. 8 GB RAM yetmiyor artık. 2. slottaki 4 GB RAM'i çıkarıp onun yerine 8 GB RAM taksam olur mu? Yani 4 + 8 = 12 GB olur mu?

Ana kart tam da şu: HP ve Compaq Masaüstü Bilgisayarlar - Anakart Teknik Özellikleri, H-Joshua-H61-uATX (Joshua) | HP® Müşteri Desteği . Bütün bilgileri içeride ve Türkçe. Ana kartın 2 slotu var ve sanırım ikisi de 8 GB'ı destekliyor.

NOT: Bu arada şimdi farkettim. Moderatör değiştirmiş başlığı. Ben 16 GB felan yazmamıştım.

HP and Compaq Desktop PCs - Motherboard Specifications, H-Joshua-H61-uATX (Joshua) | HP® Customer Support buradan okuduğum kadarıyla 2x8 GB RAM desteği bulunmakta.

8GB RAM yetmiyor yazmışsınız PC'yi hangi amaçla kullandığınızı öğrenebilir miyim ? Nasıl yetersiz geldi merak ettim.

8GB RAM yetmiyor yazmışsınız PC'yi hangi amaçla kullandığınızı öğrenebilir miyim ? Nasıl yetersiz geldi merak ettim.
Tamamiyle oyun amaçlı ama PUBG oyununda ve GTA V'de yetmiyor. Performansı acayip etkiliyor. RAM 8 GB'tan fazla olunca oyunun kullandığı bellek miktarı 10 GB'lara kadar çıkabiliyor. Reddit'te çok gördüm. 8 GB RAM kullananların %70'i her 5 maçta bir oyuna restart atmak zorunda kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…