DDR3 anakarta DDR4 RAM takviyesi yapılabilir mi?

Aslında RAM boyutunun FPS'i etkilemiyeceğini biliyorum. Fakat dolaylı yoldan etkiliyor mesela ben GTA 5 oynarken arkada bir şey açık olunca FPS bayağı bir düşüyor.

Aslında ben 2 tane 8'lik RAM almak istiyorum, şu an takılı olan RAM'i söküp 2 tane idarelik şey takmak istiyorum. Yani RAM boyutundan dolayı FPS dropu yemek istemiyorum artık.
Günümüzde artık ram boyutu 8GB ve altındaysa sıkıntı yaşarsınız.O yüzden 16gb 3200 mhz ram işinizi görücektir.Ama anakartınızın desteği 2133 olduğundan ve ddr3 olduğundan artık değiştirmek en iyi tercih.Tabii size kalmış.

Sisteminiz o kadar güçlü bir sistem değil anladığım kadarıyla 8 GB RAM'i verimli kullanırsanız işinizi görür(verimli kullanmak kaydı ile)DDR4 RAM takamazsınız şu an. Biraz sabredin en iyisi yeni sistem alırken istediğiniz RAM'i alırsınız.

Günümüzde artık RAM boyutu 8 GB ve altındaysa sıkıntı yaşarsınız. O yüzden 16 GB 3200 MHz RAM işinizi görücektir. Ama anakartınızın desteği 2133 olduğundan ve DDR3 olduğundan artık değiştirmek en iyi tercih. Tabii size kalmış.

Anakartı değiştirmeyi düşündüm fakat AM3+ soketli bir anakart bulamamıştım,
Haliyle işlemciyi de değiştirmem gerekecek.
Sonra ver elini gora.

Sisteminiz o kadar güçlü bir sistem değil anladığım kadarıyla 8 GB RAM'i verimli kullanırsanız işinizi görür(verimli kullanmak kaydı ile)DDR4 RAM takamazsınız şu an. Biraz sabredin en iyisi yeni sistem alırken istediğiniz RAM'i alırsınız.

Katılıyorum. DDR4'e yükseltmeniz için ekstra anakart almanız gerekecek ve benim tavsiyem işlemci de değiştirilmesi olur. Yani elinizde güzel sistem toplayacak kadar para olmadığı sürece idare ediniz hocam 2.el ya da 0 RAM alarak. Bende öyle yapıyorum malum ülkemizin ne duruma düş(ürül)düğü belli.

Şimdi biraz açık konuşacağım, belki duymuşsunuzdur Valorant adında Riot Games'in yeni bir oyunu çıktı.
Zaten FPS oyunlarında çok iyiydim bir de Valorant'ı deneyim dedim yeni başlamama rağmen çok iyi oynadığımı düşünüyorum ve Twitch'de yayın açaya çalıştım. Fakat FPS dropları yedim, sağlıklı bir şekilde oynayamadım. Bunu RAM'e bağladım ve en kısa zamanda RAM'i 16 yapıp yayınlara geçmek istiyorum.

Katılıyorum. DDR4'e yükseltmeniz için ekstra anakart almanız gerekecek ve benim tavsiyem işlemci de değiştirilmesi olur. Yani elinizde güzel sistem toplayacak kadar para olmadığı sürece idare ediniz hocam 2.el ya da 0 RAM alarak. Bende öyle yapıyorum malum ülkemizin ne duruma düş(ürül)düğü belli.

Sanırım ufak bir RAM takviyesi ile idare etmek zorunda kalacağım bakalım ne olacak.

İşlemciniz neydi hocam?

FX 8350 4.0GHz.
Ekran kartım R9 380 4 GB 256 Bit.

Yayın işine girecekseniz RAM olmalı lakin GPU ve cpunuzda bir o kadar güçlü olmalı ısı kontrolu olmalı konu dışı ama netinizde iyi olmalı. Size güçlü ve güncel bir sistem şart. YouTube'a video çekerek başlayabilirsinizde Twitch'de biraz oranızı buranızı açmanız gerekir(tabi biz erkeğiz işimiz zor :) ).

Şimdi biraz açık konuşacağım, belki duymuşsunuzdur Valorant adında Riot Games'in yeni bir oyunu çıktı.
Zaten FPS oyunlarında çok iyiydim bir de Valorant'ı deneyim dedim yeni başlamama rağmen çok iyi oynadığımı düşünüyorum ve Twitch'de yayın açaya çalıştım. Fakat FPS dropları yedim, sağlıklı bir şekilde oynayamadım. Bunu RAM'e bağladım ve en kısa zamanda RAM'i 16 yapıp yayınlara geçmek istiyorum.

Yayın işine girecekseniz RAM olmalı lakin GPU ve cpunuzda bir o kadar güçlü olmalı ısı kontrolu olmalı konu dışı ama netinizde iyi olmalı. Size güçlü ve güncel bir sistem şart. YouTube'a video çekerek başlayabilirsinizde Twitch'de biraz oranızı buranızı açmanız gerekir(tabii biz erkeğiz işimiz zor :) ).

Güldürdün dostum :) :)
Ekran kartım ve işlemcimi yazdım, Valorant gibi bir oyunda sizce yayın yapabilir miyim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı