DDR3 Anakarta DDR5 Ekran Kartı Takılır mı?

Tunius

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Benim bilgisayarımın ekran kartı çok kötü. Ben bu ekran kartını değiştirmek istiyorum ve bir bilgisayarcıya gittiğimde bana ekran kartını değiştirmek için anakartımdaki DDR'ın ekran kartı ile aynı olmalı dedi.
Ben ise DDR'ı öğrenmek için bir program buldum fakat bu program anakartın değil RAM'in DDR'ını öğrenmemi sağladı ve RAM DDR3 ve bu da sanırsam anakartımın da DDR3 olduğu anlamına geliyor.
Ve size sorduğum şey şu. İstediğim ekran kartının adı Sapphire R7 250x DDR5. Bu ekran kartını alsam sıkıntı çıkar mı?

Sistemim hakkında bildiklerim;

• Intel Core İ5-3470 3.20 GHZ
  • 4GB RAM
  • ATI Radeon HD 7350

Bir bilgisayarcıya gittiğimde bana ekran kartını değiştirmek için anakartımdaki DDR'ın ekran kartı ile aynı olmalı dedi.
Güzel sallamış, hiçbir ilgisi yok. PCI-E slotun varsa istediğin kartı kullanabilirsin.

Gerçekten yazık verilen bilgiye bak. Anakartın DDR versiyonu takacağın RAM'i belirliyor ekran kartıyla uzaktan yakından alakası yok. Anakartında PCI-E yuvası varsa takarsın. İ5'in 3.nesil işlemcisini kullanan birisinde anakart olarak da en düşük H61 chipsetli bir anakart olur. Bu anakartalara rahatlıkla R7 250X takabilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı