DDR3, DIMM, DRAM, SO-RAM farkı nedir?

aerol41

Hectopat
3-4 yıl kullanabilecegim yeni bir laptop almak istiyorum ama RAM konusunda bir bilgim yok. Piyasada farkli tipte ramler mevcut. DDR3, DIMM, DRAM, SO-RAM.

Bunların farkı nedir? Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Solidworks Matlab gibi tasarım programları kullanıyorum ve tabiki oyunlar da var. Genelde FIFA, PES ve NFS oyunları oynarım. Bende şuan 4 GB'lık ASUS var ve tasarım programları çok kasıyor. Aldığım laptop da beni bi 4 yıl idare etsin istiyorum. Kaç GB sizce yeterli?

3 yıl önce aldım. İşlemci Intel Core 2 Duo. Şu an Amerika'dayım. Burası Türkiye'ye göre ucuz. O yuzden bir an once almam lazım dönmeden. Ebuy.com ve amazon.com dan araştırıyorum. Mesela bi tene buldum, linkini yazıyorum, görüşlerinizi yazar mısınız lütfen bu bilgisayar icin:

NEW! FACTORY SEALED! HP Pavilion 17.3" dv7-7047CL 1TB 2.3gh/BEATS/Blu-Ray 887111039101 | eBay

Sizce nasıl bu bilgisayar?

Bu ısınma sorunu bütün HP'lerde mi var?

1- 6 GB ile 8 GB RAM arasında çok büyük bi fark var mı sizce? En makul fiyata en iyisini almaya çalışıyorum. O yüzden sordum.
2- İkinci nesil i7 işlemcilerle 3 nesil i7 işlemciler arasındaki fark nedir?

Hocam bütçem max. 1100$. Newegg, Amazon'a göre daha mi iyi? Ben 2 aydır Amazon'dan araştırıyorum. Yakın zamanda haber verirseniz çok memnun olurum artık dönüş vakti yaklaşıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı