DDR3 Laptopa RAM Takviyesi

TheMasterDog

Kilopat
Laptopuma 4GB RAM takviyesi yapmayı düşünüyorum. Nasıl bir RAM almalıyım? RAM özellikleri;

ram.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardesim oncelikle merhaba ram takmak bilgisayari gercekten rahatlatir ama oncelikle pc nin maksimum kac gb ram destekledigini ogrenmen lazim onun icinde aıda64 programini kur ordan hemen bulursun zaten

Öncelikle laptoplarda uyum sağlama sorunu yaygındır. Bunu engellemek için kendi Ram'inizin aynı modelini bulabilirseniz almanızı öneririm.
öyle birşey yok eğer ramın ddr3 se farklı bir markadan gidip ddr2 alabilirsiniz ha uyumluluk dikkat edilmesi gereken birşey ama yanlızca kendi ramının üst modeli size uyum sağlamaz.

Kardesim oncelikle merhaba ram takmak bilgisayari gercekten rahatlatir ama oncelikle pc nin maksimum kac gb ram destekledigini ogrenmen lazim onun icinde aıda64 programini kur ordan hemen bulursun zaten
16GB Ram destekliyor.
İnternetten aynı ramı buldum. Fakat bulduklarım pc3-12800s ramler benimki ise pc3-12800. Yabancı sitelerden almak istemiyorum.

Son düzenleme:
kardeşim aynı ram olmak zorunda değil zaten ddr3 4 gb 1333 mhz bir ram alabilirsin daha fazlasını paşa gölün bilir dolar 6.5 tl olmuşken 4 gb üstü ram almak çok pahalı olur onun için 4 gb ram al bence

Aynı ram olma zorunluluğu olmadığını biliyorum ancak her laptop anakartı her rame uyum sağlamaz o yüzden en kolayı aynısını almasını önerdim zorunlusun demedim. 16 gb destekliyor diyorsun, şuan 4 gb ek yeterli olur ancak dersen ilerisini de düşünüyorum 8 gb alman daha iyi olabilir ancak senin kararın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı