DDR3 RAM'leri beraber kullanamamak

Fvzıcglr

Kilopat
Arkadaslar merhaba Gıgabayte H55m-s2 rev 1.3 anakartım var ustunde 2+2 1333MHz RAM vardı ben bunu yukseltmek ıcın DDR3 1333MHz ve aynı ozellıklerde 4 GB RAM aldım ama ıkısını bırden taktıgımda CPUz programında PC'de 6 GB RAM gozukse de sorun yaratıyor 4 GB RAM'i tek taktıgımda calısıyor yardım edersenız mutlu olurum hayırlı gunler.

Ne sorunu yaratıyor tam olarak? CPU-Z'ye girebiliyorsanız en azından sistem açılıyor demektir çünkü.

oyunlarımda hata vermeye baslıyor ve ekran cızgı cızgı oluyor ramde bır sıkıntı yok neden boyle yapıyor anlamadım
Sorun kısmını detaylandırır mısınız?

cpuz da 1. slota 4 gb yazıyor ama bu bolumde bısey yazmıyor neden kaynaklı olabılır
suan ram takılı degıl

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    12,4 KB · Görüntüleme: 48
oyunlarımda hata vermeye baslıyor ve ekran cızgı cızgı oluyor ramde bır sıkıntı yok neden boyle yapıyor anlamadım

cpuz da 1. slota 4 gb yazıyor ama bu bolumde bısey yazmıyor neden kaynaklı olabılır
suan ram takılı degıl
diğer 2 gb ramleri satıp yerine bir 4gb ram daha alabilirseniz eğer güzel olur. O zamana kadar tek kullanmanız gerekecek gibi görünüyor çünkü :)

pekı duzelecegınden emın mıyız o da var :):)
Bunu anlamanın bir yolu var. 4GB rami tek başına iki ram boşluğunada takarak dene. Eğer problem yoksa ne ram girişinde ne de ramde bir problem yok demektir. Gönül rahatlığıyla alabilirsin. Hem sorunun kaynağının tam olarak ne olduğunuda anlarsın belki anakarttaki rami taktığın bölgede bir sorun vardır. Dediğimi bir dene istersen.

Bunu anlamanın bir yolu var. 4GB rami tek başına iki ram boşluğunada takarak dene. Eğer problem yoksa ne ram girişinde ne de ramde bir problem yok demektir. Gönül rahatlığıyla alabilirsin. Hem sorunun kaynağının tam olarak ne olduğunuda anlarsın belki anakarttaki rami taktığın bölgede bir sorun vardır. Dediğimi bir dene istersen.
4 gb ramı ıkı slotada takarak denedım calısıyor ama 4 2 taktıgımda calısmıyor sorun da o

Belleğini test etmenin en sağlıklı iki yolu var;
1- Windows 10'daki bellek testini çalıştırmak,
2- USB belleğe Memtest yazılımını yazdırıp çalıştırmak.
Her iki test de belleğinde bir sorun var ise sana söyleyecektir. Bu programları nasıl kullanacağını Technopat makalelerinde görebilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı