DDR3 Sistemi DDR4 Sisteme Yükseltme Naparken Neler Değişir?

SkipS

Hectopat
Daha fazla  
Başlık hatalı olmuş sanırım aceleden öyle oldu.

Merhaba arkadaşlar ben DDR3 sistem topluyordum asıl ama babamın bilgisayarcı arkadaşı DDR4 ün ucuzlamasını bekle süper bir sistem sana toplarım dedi senin istediklerinin aynısı DDR4 versiyonunu dedi bende tamam ama bilmiyorum dedim. 1 Ay sonra piyasası ucuzlayacakmış şimdi DDR4 RAMler DDR3ler den 2 kat daha pahalı olduğu için 1 ay bekle dedi sizce ne yapmalıyım?

DDR4 Nedir, ne işe yarar.
DDR4 Sisteme hangi anakartlar uyumludur? X99 mu uyumludur?

Hangi tür sistemlerde DDR4 daha çok performans verir?
DDR4 SLI yaparkenmi daha fazla performans verir?
Çok performansa etkisi olur mu?
Ekran kartındaki GDDR5 yükselecek mi ?
Ekran kartına etkisi olur mu?
Hangi bileşenler DDR4 e yükselecek?
Veya hangi bileşenlerin sürümü, slotu değişecek?
1 Ay içinde piyasası ucuzlar mı?
İşlemci ile ilgili bir performans atışı gibi bir şey olacak mı?
DDR3 ve 4 arasında bir uçurum ileride oluşur mu?

Ve başka önemli bir değişikliği varmı?

Bu sistemin DDR4 sisteme dönüştürülmüş halini toplayabilir misiniz?

@Recep Baltaş ve @Ali Güngör kafam çok karıştı biraz yardımcı olur musun?

Alacağım sistem buydu, bunda ne değişiklik olacak DDR4 e geçerse?

Yardım eden herkese teşekkür ederim.

En basit olarak DDR4 toplamak istiyorsanız ilk olarak anakartınızın DDR4 desteklemesi gerekmekte. Ardından almış olduğunuz işlemcinin bu anakart ile uyumlu olması ve DDR4 ram kullanımı desteklemeli. En son olarakta işlemcinizin desteklediği bir Mhz aralığında DDR4 ram aldığınız taktirde diğer parçaları değiştirmeden DDR4 bir sistem toplamış olursunuz.

Peki nasıl işlemcinin uyumluluğunu anlıyıcağım?

Minimum İ7 5820K, X99 bir anakart, 8GB ram (para varsa daha üstü 16gb ve s.). Diğer birleşenler ise psu yeterli olmaz daha iyi bir psu modeli seç. En azından X99 yakışır modular bir 80 Plus Bronze 650watt al.

Şöyle bir Örnek verebilirim; Ana kartınızı DDR4 seçtiniz. Bu İntel uyumlu X99 Chipsetli bir anakart olabilir. Bunlar 2011v3 Soketli İşlemciler destekliyorlar. Bu kategorideki işlemcilerden herhangi birini seçerseniz. Yanında DDR4 Ram alabilirsiniz.

Cooler Master Power Supply Calculator Sitesinde Yapılan hesapta Güç kaynağının yetebileceği gözüküyor.

ASUS SABERTOOTH X99 Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3000Mhz (O.C) USB 3.1 Anakart - Vatan Bilgisayar
Intel Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB Önbellek 140w İşlemci - Vatan Bilgisayar
Kingston 16GB (4x4GB) HyperX Predator DDR4 2133MHz CL13 1.35V XMP Ram - Vatan Bilgisayar

4790K mı iyi yoksa bu verdiğin işlemci mi? DDR4 ve 3 ü göze almadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…