DDR3L ve DDR3 RAM uyumlu çalışır mı?

181272

Kilopat
Makaleler
1
Moderatör başlığı düzenlemiş. "Yeni bilgisayar RAM konusunda beni çıldırttı!" şeklinde başlık attım ama kendisi düzeltmiş. Saygılar. Ve sevgiler

Daha sabah 2 tane DDR3L 4 GB RAM ile açılan bilgisayarı uyku moduna aldım. 3-4 saat sonra açayım dedim ama açılmadı. Ne yapıp ettiysem açılmadı.
Sonra fark ettim ki DDR3L RAM'lardan bir tanesini takınca (tek başına da olsa) hiç açılmıyor.

Satıcı DDR3L model olduğunu söyledi. İşin garip kısmı cihaz bazı RAM'ları kabul etmez iken geçici olarak taktığım bana ait olmayan standart DDR3 RAM çalıştı.

İkinci deneme olarak DDR3 ve DDR3L RAM'ları beraber taktım. Ve gene açıldı.
Kendime standart bir DDR3 ayarlarsam bir sorun yaşar mıyım?

Cihaz: Acer Aspire E5-576G
Yaptığım değişikler: 1366x768 LCD'yi söküp 1920x1080 IPS ekran taktım. Orjinal RAM'ları ile beraber almadım. (Cihaza param öyle yetti. Ne de olsa bende RAM var diye.)

Son düzenleme:
Hocam DDR3L RAM DDR3 sistemde sorun çıkarmıyor ama DDR3L sisteme DDR3 RAM takarsan sorun çıkartıyor. Her ikisi de DDR3L olan RAM takımı kullanmanız en stabil performansı verecektir.

Hocam DDR3L RAM DDR3 sistemde sorun çıkarmıyor ama DDR3L sisteme DDR3 RAM takarsan sorun çıkartıyor. Her ikisi de DDR3L olan RAM takımı kullanmanız en stabil performansı verecektir.
Performansı düşsün. Benim için hiç sorun değil. Yazılımlarda sorun çıkartmasın yeterli. Bellek Tanılama testini yapayım en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…