Farklı MHz'de DDR3 RAM çalışır mı?

Emre014

Kilopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Konuyu doğru yere açtım mı tam bilmiyorum, varsa kusurum özür dilerim. Benim bilgisayarım ilk aldığım da 4 GB DDR3 RAM'i olan bir sistemdi. Ancak daha sonra PC yanmış ve 2 GB RAM'i attım. Şimdi 4 GB DDR3 1333 MHz bir RAM almak istiyorum anakart 1333'e kadar destekliyormuş. Fakat şu an CPU-Z uygulamasından baktım 667 MHz olarak gözüküyor. Acaba çalışır mı veya bir sıkıntı olur mu?

Çalışır, iki modül arasında frekans farkı varsa, RAM düşük frekanslı modülün hızında çalışacaktır. CPU-Z programında DRAM Frekans kısmında 667 MHz gösteriyorsa RAM modülün 1333 MHz demektir.

CPU-Z programında gösterilen değeri 2 ile çarpacaksın. Alacağın 1333MHz değerinde çalışır. BIOS üzerinden MHz değeri, XMP veya DOCP ile yükseliyor. 1333MHz RAM alırsan zaten büyük ihtimal sistem direkt olarak 1333MHz'de çalıştırır. RAM'i aldıktan sonra CPU-Z üzerinden kontrol edersin. 1333MHz'de çalışmaz ise, yeni konu aç yardımcı oluruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı