DDR4 2133 MHz CL14 RAM Uyumu

Onlar zamanında arkadaşıma 3.500 TL oyun sisteminde i7 6700K- B150M ve GTX 750 Ti sistem toplamıştı. Yani onlar genelde hiç bir şey bilmiyor.
Youtube'ta izlediğim kadarıyla çok pahalı sistemleri(genelde oyuncuların) topladıklarını görmüştüm. Oradan biliyorum bende.

Dual Channel kullanmak sadece Ryzen'de iyi oluyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin, eğer Intel ise bir etkisi olmayacaktır.

Youtube'ta izlediğim kadarıyla çok pahalı sistemleri(genelde oyuncuların) topladıklarını görmüştüm. Oradan biliyorum bende.
Oyuncuların/yayıncıların %98'i donanımdan gram anlamaz. Onlarda zincire dahil. O da başkasından başka yayıncıdan görüp duyuyor. Güvenmeyin onlara! Nerede hurafe varsa hep onlardan çıkıyor. Birileri de sanki %100 doğruymuş gibi; "ama ben yayıncıdan gördüm" demez mi deli oluyorum. :D
Uzuk durun!
Dual Channel kullanmak sadece Ryzen'de iyi oluyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin, eğer Intel ise bir etkisi olmayacaktır.
Fark etmez, her ikisinde de bellek performansı iki katına çıkar. Her ikisinde de sistemin genel performansı iyileşir.

AMD "APU" sistemlerde çift kanal vurgusu çok yapıldığı için sadece orada önemliymiş algısı oluşmuş.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı