DDR4 2666 MHz CL15 vs 3200 MHz CL16 RAM

ozsoi

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Uçak ve Uzay Mühendisi
İşlemci olarak i7 8700 ve yanına da 2x4GB CL15 veya 2x8GB CL16 2666MHz RAM düşünüyorum. Eğer 3200MHz CL16 RAM alacak olursam anakart değiştirmem gerekiyor ve bu da ekstra masraf demek benim için.

Size sormak istediğim sorular: RAM'lerin MHz farkından dolayı sizce performans olarak aşırı(+%10) bir FPS kaybım olur mu? Yoksa CL değeri daha düşük olduğu için çok da bir fark olmaz mı? Fiyat/Performans olarak hangisini önerirsiniz?

Not: Bilgisayarımı oyun odaklı kullanacağım ve oynayacağım oyunlar CS:GO, PUBG, GTA V, R6 gibi ülkemizde online olarak popüler olan oyunlar, belki ara sıra yayın da yaparım.

Bu konuyu cevaplayacak ve aklımdaki soru işaretlerinin giderilmesini sağlayacak herkese şimdiden teşekkürler. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci olarak i7 8700 ve yanına da 2x4GB CL15 veya 2x8GB CL16 2666MHz RAM düşünüyorum. Eğer 3200MHz CL16 RAM alacak olursam anakart değiştirmem gerekiyor ve bu da ekstra masraf demek benim için.

Size sormak istediğim sorular: RAM'lerin MHz farkından dolayı sizce performans olarak aşırı(+%10) bir FPS kaybım olur mu? Yoksa CL değeri daha düşük olduğu için çok da bir fark olmaz mı? Fiyat/Performans olarak hangisini önerirsiniz?

Not: Bilgisayarımı oyun odaklı kullanacağım ve oynayacağım oyunlar CS:GO, PUBG, GTA V, R6 gibi ülkemizde online olarak popüler olan oyunlar, belki ara sıra yayın da yaparım.

Bu konuyu cevaplayacak ve aklımdaki soru işaretlerinin giderilmesini sağlayacak herkese şimdiden teşekkürler. :)
16GB olanı almak çok daha mantıklı.

2666Mhz için diyorsanız evet alabilirim, ancak 3200Mhz için sizce anakart değiştirmeye değer mi?

Sent from my F3211 using Technopat mobile app
3200Mhz olanı alırsanız hem anakart değiştireceksiniz, hem de boş yerine 2 slot dolmuş olacak. Sonra 16GB RAM yapmakta sorun yaşayacaksınız. Dediğim gibi 2666Mhz olanı almak gayet mantılı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı