DDR4 2666 MHz RAM yanına 3000 MHz RAM takmak

Fcelik

Centipat
Merhaba arkadaşlar,

Bir konuda size danışmak istedim. Anakartım 3200 MHz RAM destekliyor. Toplama bilgisayar aldım ve üzerinde 8 GB 2666 MHz RAM takılıydı. Şimdi sorum şu, anakarta ek olarak 16 GB 3000 MHz RAM daha taksam anakart RAM'leri kaç MHz çalıştırır? Anakartım Gigabyte A320M-H sanırım RAM frekansını overclock edebilirim. Bu durumda 2666 MHz RAM'i 3000'e çıkarıp, alacağım 3000'lik RAM ile eş zamanlı çalıştırabilir miyim? Yoksa ikisi de 2666 MHz'de mi çalışır? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşük olan frekansa göre çalışırlar.

Anladım o halde ya 2666 Mhz Rami satıp tamamen 3000 e geçeceğim, ya da 2666 lık takviye yapıp o şekilde devam edeceğim sanırım yapacak bir şey yok. Yorumlarınız için teşekkürler.

Öncelikle RAM'lerdeki tüm gecikme değerleri, voltaj değerleri hatta direnç şiddeti bile elle ayarlanabilir, anakart değiştirebilir. Yani bambaşka bellek alsan bile büyük ihtimalle sorunsuz çalışır, elle ayarlayarak ikisini birden bırak 3000 MHz'i, 3400-3600 MHz'e bile çıkarabilirsin. Benim Corsair 3000 MHz bellekler 3600 MHz'de, Crucial 2400 MHz'ler 3200 MHz'de çalışıyor mesela.

Amma ve lakin küçük de olsa uyumsuzluk ihtimali her zaman var. Tamamen aynısını alsan bile o ihtimal var.

İşlemcin 3000 MHz destekliyor mu? 2666 kullandığına göre Intel kullanıyorsun sanırım. Öyleyse 2666 harici desteklemiyor boşa alma 3000. yanlış biliyorsam bilgilendirin lütfen beni.
Pardon anakartını görmemişim mesajımı dikkate alma.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı