DDR4 3200 MHz vs 3000 MHz RAM

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Yeni bir sistem alacağım aslında sistem denilemez ekran kartı hariç diğer parçalar işte her neyse alacağım adam da RAM'de varmış ama 8 GB 3000 MHz RAM varmış. Adam da şimdi bunu alıp üstüne bir adet daha 8 GB satın alabilirim başkasından bir de şöyle yapabilirim ama bu işi uzattıracak bana. Ya adamdan RAM'leri almam ya da 2x8 3200MHz RAM satın alırım. Çok fazla fark olur mu sizce 8 GB ve 16 GB arasında ve MHz değerlerinde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir sistem alacağım aslında sistem denilemez ekran kartı hariç diğer parçalar işte her neyse alacağım adam da RAM'de varmış ama 8 GB 3000 MHz RAM varmış. Adam da şimdi bunu alıp üstüne bir adet daha 8 GB satın alabilirim başkasından bir de şöyle yapabilirim ama bu işi uzattıracak bana. Ya adamdan RAM'leri almam ya da 2x8 3200MHz RAM satın alırım. Çok fazla fark olur mu sizce 8 GB ve 16 GB arasında ve MHz değerlerinde?

MHz değerleri çok yakın önemli bir fark oluşturmaz ama 8 ile 16 GB RAM büyük fark oluşturur oyunlarda günümüz oyunları artık 16 GB RAM istemeye başladı.

16 GB RAM tabii ki çok daha iyi olacaktır ve beklediğine değecektir ama tavsiyem elinde imkan varsa MHz değeri daha yüksek RAM alabilirsin.

16 GB RAM tabii ki çok daha iyi olacaktır ve beklediğine değecektir ama tavsiyem elinde imkan varsa MHz değeri daha yüksek RAM alabilirsin.
Adam da gskill ripjaws kırmızı 8gb 3000mhz varmış bundan bir adet daha alırım 2 tane aynı marka olur böyle düşündüm açıkçası.

Adam da G.Skill Ripjaws kırmızı 8 GB 3000MHz varmış bundan bir adet daha alırım 2 tane aynı marka olur böyle düşündüm açıkçası.

Doğru düşünmüssün aynı marka olması daha iyidir ve 16 GB size yetecektir. Hız konusunda sıkıntı yaşamazsınız ama ilerleyen zamanda MHz değeri daha yüksek RAM almanızı tavsiye ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı