DDR4 4000 MHz CL18 RAM'leri DDR4 3600 MHz CL14 O.C değerinde kullanılır mı?

XRenduf

Femtopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Anakart
ASROCK B550M-HDV
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba. Başlıkta da belirttiğim üzere DDR4 4000 MHz CL18 RAM'lerimi 3600 MHz CL14 değerinde kullanabilir miyim? (CL değerinin düşük olmasını istiyorum)? Anakartım 4733 MHz'e kadar destekliyor ama işlemcimin sayfasında Ryzen 5 5600'ün 3200 MHz desteklediği söyleniyor. Bu konuyu açmadan önce uzunca bir araştırma yaptım o.c hakkında az çok bilgim var. Bir başka sorum ise bildiğiniz üzere AMD işlemci kullanılan sistemlerde CL değerinin düşük olmasi daha iyi bir şey soruma gelecek olursak diyelim ki ben bu RAM'leri 3600 MHz CL16 değerlerinde kullanabiliyorum. Bu durumda RAM'leri 3200 MHz CL 14 değerinde kullanmak mantıklı mı?

RAM: Goodram IRDM Pro 16 GB (2x8GB) DDR4 4000MHz CL18.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu resmi inceleyebilirsiniz. Amacımız düşük gecikme ve yüksek frekans olmalı.
asdasd.png

@MrDentist
Resim için teşekkürler hocam. Sizce bu marka RAM'lerle 3600 MHz CL14 değerinde kullanmak mümkün müdür?

Son düzenleme:
Net bilgi sahibi değilim ama ufak bir araştırma yaptığımda biraz zor görünüyor.

Evet 3600 MHz CL 14 değerlerinde kullanmak öyle ama ben uzun bir araştırma yaptım ve bir sonuca varamadığım için bu konuyu açmayı denedim. Peki 3200 MHz CL 14 yapılabilir mi? En azından CL değeri düşük ve MHz değeri işlemcinin RAM için önerdiği MHz değerlerinde olur.

Evet 3600 MHz CL 14 değerlerinde kullanmak öyle ama ben uzun bir araştırma yaptım ve bir sonuca varamadığım için bu konuyu açmayı denedim. Peki 3200 MHz CL 14 yapılabilir mi? En azından CL değeri düşük ve MHz değeri işlemcinin RAM için önerdiği MHz değerlerinde olur.
Bunun yerine 3800 MHZ CL16 daha makul olur. Hem MHZ olarak daha hızlı hemde gecikme olarak daha düşük olur.

Bunun yerine 3800 MHz CL16 daha makul olur. Hem MHz olarak daha hızlı hem de gecikme olarak daha düşük olur.

Yorumlarınız için teşekkürler.
Ben gene de 3600 MHz CL14 değerlerini yakalayabilir miyim diye o.c yapmaya çalışacağım. Eğer olmaz ise sizin dediğiniz 3733 MHz CL 16 değerinde çalıştıracağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı