DDR4 8 GB 3000MHz RAM ile hangi RAM'ler uyumlu olur?

gökdeniz_3973

Hectopat
Daha fazla  
Benim 4 slot var anakartta 2'sinde DDR4 8 GB 3000MHz Corsair vengence RAM var ben diğer 2 slota ne takabilirim? 16 GB alabilir miyim? 1 tane veya 2 tane mesela veya 32.
MHz bakımından 3000'den yüksek alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı modeli almanı öneririm. Zaten MHz olarak yüksek alsanda sistem en düşük MHz değerine sahip RAM'e göre ayarlayor yani 3000MHz'den yüksek almanın bir etkisi olmaz. Sen aynı MHz ve CL değerine sahip almaya çalış. GB değeri olarak da 2x8 kullanıyosan yine 8 al yükseltmeyi 4x8 olarak yapabilirsin diğer türlü 3 kanala izin vereceğini sanmıyorum 2 veya 4 kanal çalışıyor çoğu anakart.

Aynı birebir modelden alıp takabilirsin.

Sorularımın cevabı bu değilki.

Aynı modeli almanı öneririm. Zaten MHz olarak yüksek alsanda sistem en düşük MHz değerine sahip RAM'e göre ayarlayor yani 3000MHz'den yüksek almanın bir etkisi olmaz. Sen aynı MHz ve CL değerine sahip almaya çalış. GB değeri olarak da 2x8 kullanıyosan yine 8 al yükseltmeyi 4x8 olarak yapabilirsin diğer türlü 3 kanala izin vereceğini sanmıyorum 2 veya 4 kanal çalışıyor çoğu anakart.

2 tane 16 alsam ne olur?

Bir de CL değeri nedir neresinde yazıyor?

Sorularımın cevabı bu değilki.

2 tane 16 alsam ne olur?

Bir de CL değeri nedir neresinde yazıyor?

Forumda aynı şeyi soran olmuş çalışır demişler benim bu konuda fikrim yok ama MHz değeri aynı olduğu sürece çalışıcağını düşünüyorum.

CL değeri için CPU-Z programını kullanabilirsin yüksek ihtimalle 16CL'dir RAM'ların.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı