DDR4 anakartta 2. RAM slotu çalışıyor ama görüntü yok

Samet4224

Decapat
Katılım
15 Nisan 2021
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bugün bir anakart aldım ve çalıştırdım ancak 2. slotta RAM çalışmadı bende sorun anakart ile zannettim. Fakat kendi anakartımda da aynı sorun oldu 2. slota RAM takınca çalışmıyor RAM'lerim RGB ışığı yanıyor ama görüntü yok. 1. Slota tek tek denedim görüntü aldım ama 2. slotta görüntü yok.
 
Merhaba, bugün bir anakart aldım ve çalıştırdım ancak 2. slotta RAM çalışmadı bende sorun anakart ile zannettim. Fakat kendi anakartımda da aynı sorun oldu 2. slota RAM takınca çalışmıyor RAM'lerim RGB ışığı yanıyor ama görüntü yok. 1. slota tek tek denedim görüntü aldım ama 2. slotta görüntü yok.

RAM slotunu zarar vermeden temizlemeyi denediniz mi veya RAM'in uçlarını silgiyle silmeyi deneyin olmuyorsa RAM'leri sökün tekrar takın.
 
Denedim hocam 2 anakart var 2 sindede 2+ RAM slotunda görüntü yok.

Sırasıyla BIOS pilini çıkartın RAM'leri çıkartın BIOS pilini çıkarttıktan sonra RAM'leri takın hard disk varsa kablolarını sökün takın.

Şöyle bir durumda olabilir anakart en fazla 8 GB RAM destekliyorsa ve siz bu anakarta 16 GB RAM takarsanız çalışmaz bir de RAM'lerin ve anakartın markalarını atarsanız iyi olur.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı