Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bence GTX 980 4460 al. Skylake iyi hoş da para israfı bence. Haswell sistem de çöpe atılacak bir sistem değil. Mesela örneğin 4790K VS 6700K ikisi de aynı performansı veriyor. SLİ'de de öyle Tek kartta da aralarında sadece 2-3 FPS fark var. Bunun için 150 TL vermek gereksiz bence.
Bence GTX 980 4460 al. Skylake iyi hoş da para israfı bence. Haswell sistem de çöpe atılacak bir sistem değil. Mesela örneğin 4790K VS 6700K ikisi de aynı performansı veriyor. SLİ'de de öyle Tek kartta da aralarında sadece 2-3 FPS fark var. Bunun için 150 TL vermek gereksiz bence.
Ekran kartını Asus Strix 970 4 GB alabilirsin. Kasayı da ( Vatan'dan topluyorsun zaten) Cooler Master cm 693 al bence. İçinde sıvı soğutmayla geliyor. Zaten fiyat olarak da uygun. Gerisi güzel. Skylake topla bence.
Şimdi, bu konularda geçmişe bakmak önemli. i5 4460'ın 4 yıl önceki hâli (3 de olabilir emin değilim) i5 2400. Bu işlemciye GTX 750 Ti ayarında bir kart takıp canlandıran sayısız kullanıcı var Q6600'e bile R7 250 takıp oyun oynayanlar var. Yani, i5 4460 kolay kolay eskimez i5 2400 gibi. Gelecekte (atıyorum) GTX 1160 diye bir kart çıkarsa onu kaldırabilir bu işlemci.
Eğer aynı ekran kartıyla 3 yıl kullanacaksa gelecekte alacağı performans değişmez
Ekran kartı piyasası seni 3 yılda bir değişim yapmaya zorluyor. İşlemcilerde böyle değil.
Öncelikle overclock yapılabilen, ileriye yönelik bir sistem olduğunu belirterek başlayayım. İşlemci soğutucusu bütçe sebebiyle koyamadım. İleri ki yıllarda overclock yapacağın zaman Hyper 212 EVO alabilirsin. 3-4 sene sonra işlemcin stok hızda yetersiz gelmeye başladığı zaman(Hep bu örneği veriyorum fakat şuan ki i5 2500k gibi) 4.5 GHz dolaylarına overclock ederek sistemin genel ömrünü 1-2 sene daha uzatma imkanın olacak.
Kasa hakkında yorumların çok olumlu olacak. Bu kasayı arkadaşıma bilgisayar toplarken kullandım ve sosyalde en çok önerdiğim kasadır.
Fiyatına(!) göre sağlam yapısı,
Kablolama desteği,
Ferah, feza bir kasa olması,
Uzun ekran kartları ve uzun kule tipi soğutucular için sorunsuz destek sunması. / 330mm GPU, 160mm CPU
Bence gayet şık bir kasa.
Eksi yanı ise ön taraf dışında toz filtresi bulunmuyor.
Fiyatına göre sağlam dedim fakat Corsair kasalar ile çok içli dışı olduğumdan bana biraz daha kalitesiz geliyor. Fakat en kritik nokta tabi ki fiyat.
Tek bir adet egzoz fan ile geliyor. Ön kısma 2 adet fan takmak gerek. Şu fanlardan alabilirsin. Bende kullanıyorum. Ucuz, sessiz ve işini iyi yapıyor.
Son olarak eğer başka sitelerden alırsan fiyat düşeceği için işlemci soğutucusu bile alabilirsin. Yada kasayı daha iyi bir modelle değiştirirsin. Corsair 200R yada Spec-02 gibi. Seçim sana kalmış. Öf ne yazdım be gece gece. İnşallah hayali değildir bu sistem.
GTX 970 ile 980 arasında pek fark yok. İşlemciden kısma bence Skylake al. Mis gibi DDR4 sistemin olur. DDR4 2016 yılı itibariyle standart bir platform olacak. DDR4 alabilecek gücün varsa DDR3 almak olmaz. Hani AMD fx soket öldü diyorsunuz, bu saatten sonra alınmaz diyorsunuz ya aynısı bu durum için de geçerli.
Kişisel tercihim Skylake almandan yana. Çünkü ekran kartı olarak Gtx 970 alabiliyorsun ama eğer Gtx 960 veya daha aşağısında bir kart koymuş olsaydın Skylake sisteme, Haswell refresh sistemi al diyebilirdim. Skylake, DDR4 ve Gtx 970 çok hoş kombine, tercihim o olurdu benim.