Laptopum ramlarden dolayı dar boğaz yapıyor gibi hissediyorum.O yüzden ram yükseltmesi yapıcam.Acaba yardımcı olur musunuz? Tercihen 2x8 gb (Görev yöneticisinden aldığım ekran alıntısı pc boş durumdayken alındı.Arkaplanda çalışan hiçbir uygulama yok)
Tarayıcına, i7 9750H yaz ve ilk çıkan Intel'in sitesine gir. Sayfayı aşağıya indirince Max frekans ve maksimum desteklediği RAM kapasitesi yaziyor.
Belli başlı RAM OCları var fakat tavsiye edilmiyor. Ufak bir hatalı voltaj RAM'i çöp eder.
3200 MHz alırsan otomatik olarak işlemci ile senkronize olur RAM'ler ve hızı 2666 MHz'e ayarlar. Bu durum sorun teşkil etmez.
Tarayıcına, i7 9750H yaz ve ilk çıkan Intel'in sitesine gir. Sayfayı aşağıya indirince Max frekans ve maksimum desteklediği RAM kapasitesi yaziyor.
Belli başlı RAM OCları var fakat tavsiye edilmiyor. Ufak bir hatalı voltaj RAM'i çöp eder.
3200 MHz alırsan otomatik olarak işlemci ile senkronize olur RAM'ler ve hızı 2666 MHz'e ayarlar. Bu durum sorun teşkil etmez.
RAM'ın 3200 olsa bile işlemcin en yüksek hangi frekansı desteklerse o frekansta çalışır örneğin RAM'in 3200 MHz ama işlemcin 2600 MHz desteklerse 2600'de çalışır.
RAM'ın 3200 olsa bile işlemcin en yüksek hangi frekansı desteklerse o frekansta çalışır örneğin RAM'in 3200 MHz ama işlemcin 2600 MHz desteklerse 2600'de çalışır
Dostum ben de diyorum ki işlemcimi overclock etsem ramler ile sabitlenir.İşlemcimi overclock etmem ne kadar mantıklı pcye zarar verir mi veya önerir misiniz?