DDR4 RAM almak mantıklı mı?

007emin

Kilopat
Daha fazla  
2K çözünürlükte oyun oynuyorum ancak son dönemlerde görüldüğü üzere 2K Gaming için 32 GB RAM isteniliyor. Bende bundan dolayı RAM miktarını yükseltmek istiyorum ancak nasıl bir yol izlemem gerektiğini pek kestiremiyorum. Şu anda takılı olan RAM'den Amazon dışında(1118 TL(Amazon Almanya satıcılı)) uygun fiyattan bulamıyorum. Ancak internet üzerinden baktığımızda 3200MHz veya 3600MHz RAM'ler bayağı bulunuyor hem de PC'de takılı olan RAM'den daha uygun fiyata. Benim de demek istediğim DDR5 RAM'ler piyasadayken DDR4 RAM almak ne kadar mantıklı olur? Açıkçası ileride PC'de değişiklikler yapmak istiyorum ancak ne zaman yaparım bilemiyorum. DDR 5 sistem kurmakta mecburiyet dışında bence pahalı şu anda. Ancak bir Upgrade'den bahsediyorsak sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Elimdeki RAM'i satıp 32 GB 3200MHz veya 3600MHz RAM mi almalıyım yoksa sistemi değiştireyeceğim zaman mı halletmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz nedir?
Sistemi bilmeden yükseltme tavsiyesi verilmez.
DDR5 şuan için oyunlarda ahım şahım fark yaratmıyor,RAM 32 GB yapılabilir.

2K çözünürlükte oyun oynuyorum ancak son dönemlerde görüldüğü üzere 2K Gaming için 32 GB RAM isteniliyor. Bende bundan dolayı RAM miktarını yükseltmek istiyorum ancak nasıl bir yol izlemem gerektiğini pek kestiremiyorum. Şu anda takılı olan RAM'den Amazon dışında(1118 TL(Amazon Almanya satıcılı)) uygun fiyattan bulamıyorum. Ancak internet üzerinden baktığımızda 3200MHz veya 3600MHz RAM'ler bayağı bulunuyor hem de PC'de takılı olan RAM'den daha uygun fiyata. Benim de demek istediğim DDR5 RAM'ler piyasadayken DDR4 RAM almak ne kadar mantıklı olur? Açıkçası ileride PC'de değişiklikler yapmak istiyorum ancak ne zaman yaparım bilemiyorum. DDR 5 sistem kurmakta mecburiyet dışında bence pahalı şu anda. Ancak bir Upgrade'den bahsediyorsak sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Elimdeki RAM'i satıp 32 GB 3200MHz veya 3600MHz RAM mi almalıyım yoksa sistemi değiştireyeceğim zaman mı halletmeliyim?
Sisteminizi bilmiyorum ancak bence DDR5 uzun bir süre daha geçmeyi gerektirecek gibi durmuyor, bende DDR4 kullanıcısıyım 16GB tek modül kullanıyorum, bir tane daha alıp çift kanal 2x16GB yapıp 32GB'de gittiği yere kadar gitmeyi düşünüyorum.

Sisteminiz nedir?
Sistemi bilmeden yükseltme tavsiyesi verilmez.
DDR5 şu an için oyunlarda ahım şahım fark yaratmıyor, RAM 32 GB yapılabilir.

Sisteminizi bilmiyorum ancak bence DDR5 uzun bir süre daha geçmeyi gerektirecek gibi durmuyor, bende DDR4 kullanıcısıyım 16 GB tek modül kullanıyorum, bir tane daha alıp çift kanal 2x16 GB yapıp 32 GB'de gittiği yere kadar gitmeyi düşünüyorum.

Sistemim:
Anakart: ASUS ROG STRIX B550-F
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Ekran Kartı: ASUS TUF RTX 3070 Ti
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB(2x8GB) 3000MHz
Hard disk: Seagate Barracuda 2TB
SSD: Gigabyte 2.5" 240GB SATA3 SSD
SSD: Samsung 980 SAPSI 1 TB
Sıvı Soğutucu: NZXT X63
Kasa: NZXT S340
PSU: Corsair RM850 850W 80+Gold
İşletim Sistemi: Windows 11

Açıkçası bende 16 GB'la gitti yere kadar gitmeyi düşünüyordumki son zamanlarda karşımıza çıkan RAM problemleri güncelleştirmeyi gerekli kıldı bence. Şu an Corsair Vengeance 3200MHz CL16 ile 3600MHz CL18 arasında kaldım.

Sistemim:
Anakart: ASUS ROG STRIX B550-F
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Ekran Kartı: ASUS TUF RTX 3070 Ti
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB(2x8GB) 3000MHz
Hard disk: Seagate Barracuda 2TB
SSD: Gigabyte 2.5" 240GB SATA3 SSD
SSD: Samsung 980 SAPSI 1 TB
Sıvı Soğutucu: NZXT X63
Kasa: NZXT S340
PSU: Corsair RM850 850W 80+Gold
İşletim Sistemi: Windows 11

Açıkçası bende 16 GB'la gitti yere kadar gitmeyi düşünüyordumki son zamanlarda karşımıza çıkan RAM problemleri güncelleştirmeyi gerekli kıldı bence. Şu an Corsair Vengeance 3200MHz CL16 ile 3600MHz CL18 arasında kaldım.
RAM dışında yükseltmeye gerek yok.

RAM dışında yükseltmeye gerek yok.
Tamamdır ancak attığınız linkteki ürünler 2x16. 2x16, 4x8'den daha mı fazla performans verir?

DDR5 için anakart değişecek işlemci değişecek o kadar masrafa hiç gerek yok. DDR4 RAM'leri yükseltin geçin. Fazlada performans fark etmiyor aslında, testlerde %10u geçmiyor. DDR5 yükseltmesi yerine işlemciyi ya da ekran kartını yükseltin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı