DDR4 RAM için pasif soğutucu alınır mı?

Mandalorian54

Hectopat
Sisteme sıvı soğutucu taktım fakat resimde görünen RAM'lerimin pasif soğutmalarının kenarları radyatöre çarptığı için sığmadı.
Üzerlerindeki pasif soğutmayı söküp kullanmak sorun olur mu?
Internetten baktım ama DDR4 RAM için satılan pasif soğutma bulamadım. DDR4 RAM uyumlu daha küçük pasif soğutucu nasıl bulabilirim?

g-skill-sniper-x.jpg

Işıklı olmasa da olur yeterki sığsın.
Benim RAMlerin pasif soğutması dikdörtgen yapıda olduğu için köşeleri radyatörün fanlarına çarpıyor. 2 tane daha ram var sistemde "G.Skill Ripjaws" model, onlarda sorun yok.

Tamamen sökmeyinde kırın bir kenardan.
RAM'e zarar vermeden kırabilir miyim bir bakayım. Açmayı denedim ama iyi yapışmış termal padler. Pasif soğutmasız kullanmakta sorun yoksa yada uygun pasif soğutucu bulursam kullanacağım. Olmadı bu RAMleri pasif soğutucuyu sökmeden satacağım.

Işıklı olmasa da olur yeter ki sığsın.
Benim RAM'lerin pasif soğutması dikdörtgen yapıda olduğu için köşeleri radyatörün fanlarına çarpıyor. 2 tane daha RAM var sistemde " G.Skill Ripjaws" model, onlarda sorun yok.

RAM'e zarar vermeden kırabilir miyim bir bakayım. Açmayı denedim ama iyi yapışmış termal padler. Pasif soğutmasız kullanmakta sorun yoksa ya da uygun pasif soğutucu bulursam kullanacağım. Olmadı bu RAM'leri pasif soğutucuyu sökmeden satacağım.

Sakın ısıtmadan sökmeyi deneme zarar verebilirsin.
Önce bir fön makinesı ile ısıt açacaksan.
Kenarı illaki kırılıyor dur zaten çoğu kişi kırarak kullanıyor sığmadığı için.

Evet var ama yorumlara bakıp, düzgün bir şey bulamadım henüz.
Sizin attığınız ürüne yapılan yorum böyle mesela
DİKKAT! Bu yorumu ypabilmek için ürünü iade etmiyorum! Alüminyum üzeri sarı eloksal kaplama. İki parçayı birbirine bağlayan, metal klips yok. Termal ped yerine çift taraflı köpük bant kullanılmış.

Ben onu örnek verdim yani tavsiye etmedim. İnce pasif soğutucuların çok çeşitli olduğuna değindim. Konuda tavsiye değil de bulabilir miyim gibi bir ibare olunca bu şekilde hareket ettim.

Ben onu örnek verdim yani tavsiye etmedim. İnce pasif soğutucuların çok çeşitli olduğuna değindim. Konuda tavsiye değil de bulabilir miyim gibi bir ibare olunca bu şekilde hareket ettim.
Teşekkürler, bende tespit ettiğim sorunu belirttim. Böyle bir sürü çin malı ürün var ama ürün özelliklerinde DDR4 yazsa bile yorumlara bakınca satın alanlar DD4 uyumlu değil diye yazmış. Bende tereddütte kaldım çok.
Sığabilecek ışıklı bir pasif soğutucu bakmak daha mantıklı galiba, onlardan DD4 için daha çok var gibi piyasada

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı