DDR4 RAM Isınma Sorunu

Ryder718

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 5 ay önce sıfır Gigabyte 8x2 RAM aldım (demolu versiyon). RAM'ler elimle baktığımda çok ısınmakta ne yapmam gerekli?

Dosya Ekleri

• cpu.png
    cpu.png
    6,5 KB · Görüntüleme: 45
  • ram.png
    ram.png
    3 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lere eliniz ile dokunduğunuz zaman sıcak olması çok normal, 30 derece üstü elimiz için zaten yakıcı olmaya başlıyor. Yani sıcaklığını böyle ölçemezsiniz, tam model söyleyin eğer pasif soğutucusu var ise korkmanıza gerek yok.

Ram'ler overclock yapılmadıkça termal dayanımları tasarımına özeldir. Dolayısı ile OC işlemi yapmadıysanız ısıları normaldir. Elinizle dokunarak anlamanız biraz zor.

RAM'lere eliniz ile dokunduğunuz zaman sıcak olması çok normal, 30 derece üstü elimiz için zaten yakıcı olmaya başlıyor. Yani sıcaklığını böyle ölçemezsiniz, tam model söyleyin eğer pasif soğutucusu var ise korkmanıza gerek yok.
Gigabyte 2x8 Aorus RGB 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram (Demo Kit)
Ram'ler overclock yapılmadıkça termal dayanımları tasarımına özeldir. Dolayısı ile OC işlemi yapmadıysanız ısıları normaldir. Elinizle dokunarak anlamanız biraz zor.
İşlemcinin desteklediği mhz de şuan.
Elinizle nasil olcum yaptiniz acaba?
Elimle baktığımda elimi yakıyordu.

Gigabyte 2x8 Aorus RGB 3200MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM (demo kit)

İşlemcinin desteklediği MHz'de şu an.

Elimle baktığımda elimi yakıyordu.

Boşta ekran kartım 35-40 derece mesela. Elimle baktığım zaman elimi yakıyor. Ama 35-40 derece gayet güzel, serin bir değer. (GPU'a göre.) Gerekli bilgiyi yukarıda hocam vermiş;

30 derece üstü elimiz için zaten yakıcı olmaya başlıyor.

Bence bir problem yok RAM'de.

Boşta ekran kartım 35-40 derece mesela. Elimle baktığım zaman elimi yakıyor. Ama 35-40 derece gayet güzel, serin bir değer. (GPU'a göre.) Gerekli bilgiyi yukarıda hocam vermiş;

Bence bir problem yok RAM'de.
Zaten öyle yani, şu ana kadar ısınan RAM hiç duymadım. Pasif soğutmalıların ısınması imkansız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı