DDR4 RAM'in DDR3 RAM'den Daha Ucuz Olması Komikliği

Bence sorunuzun iki sebebi var.

1- Sizinde söylediğiniz gibi eski model olmaları ve firmaların bunları üretmedeki yoğunluğu,
2- Günümüzde teknoloji firmaları çoğaldı, pazardan pay almak için ucuz ürün (kaliteli/kalitesiz) çıkarmaları arttı. DDR4 daha yeni bir donanım olduğu için yeni firmalarda bunların üzerinde durdu.

Bu bağlamda fiyatların düşük olması kaçınılmaz oluyor. Öte taraftan baktığımızda DDR3 gibi eski donanımlar bilindik 3-5 firmaya ait ve uzun yıllar kullanıldılar. Bu firmaların DDR4 ürünlerine bakarsanız diğerlerinden pahalı olduklarını göreceksiniz. Günümüzde tüketim toplumunun vermiş olduğu bir cesaretle uzun yıllar çalışmasına gerek yok zaten seneye yeni model alacaklar mantığı ile firmalar iş yapıyor. Birde haftada bir yeni ürünler çıkıyor. Yani işin özü herhangi bir marka belirtmeden şunu söyleyeyim maalesef kalite biraz düştü. 😉

Arkadaşlar şimdi PS4 Pro'nun özelliklerine bakarken denk geldim Bellek: 16 GB GDDR6 / 256 bit olarak yazıyor burada bulunan bellekten kasıt RAM diye tahmin ediyorum, öyleyse biz DDR4 RAM kullanabiliyor iken bu üreticiler bunlara nasıl erişiyor?

DDR1, DDR2 muhtemelen DDR3'ten daha azdır ama ucuzlar.

DDR3 kullanan bazı kişiler var. DDR1 ve DDR2 devri bitti artık.
Arkadaşlar şimdi PS4 Pro'nun özelliklerine bakarken denk geldim Bellek: 16 GB GDDR6 / 256 bit olarak yazıyor burada bulunan bellekten kasıt RAM diye tahmin ediyorum, öyleyse biz DDR4 RAM kullanabiliyor iken bu üreticiler bunlara nasıl erişiyor?

GPU RAM'i kullanılmış olabilir.

DDR1, DDR2 muhtemelen DDR3'ten daha azdır ama ucuzlar.
Aynı şey değil arz-talep dengesi önemli olan hocam burada.
DDR3 kullanan bazı kişiler var. DDR1 ve DDR2 devri bitti artık.

GPU RAM'i kullanılmış olabilir.
Evet 256 Bit dediğine göre benim pek bilgim yok bilginiz varsa konsollarda ve sonraki nesil konsollarda RAM'ler nasıl olacak?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı