DDR3 VS DDR4

Topac400

Hectopat
Daha fazla  
oyunda nerdeyse hiç bir fark yok ama ddr4 ramler ucuzlamışken 165 tlya ddr4 8 gb ram alınabiliyor iken ddr4 alınmalı.I5 4690 yerine , i5 6600 b150m bazooka daha iyi bir tercih.

Merhaba arkadaşlar bu konu şu anda yeni sistem toplayacaklar için bir konu. Sizce şimdi yeni bir sistem toplamak isteyen biri illa da DDR4 bir sistem mi toplaması gerek. DDR4 sistemin ben render ile daha fazla uğraşanların olduğunu duydum. Yani sırf sadece oyun oynamak için İ5 4690 ve H97 yetmez mi? Biliyorum şu an eski nesil sistemler önerilmiyor ama sadece oyun oynayacaklar için o kadar para verip DDR4 almak doğru mudur ? Bunu sizlerle birlikte bir konuşalım arkadaşlar yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

oyunda nerdeyse hiç bir fark yok ama ddr4 ramler ucuzlamışken 165 tlya ddr4 8 gb ram alınabiliyor iken ddr4 alınmalı.I5 4690 yerine , i5 6600 b150m bazooka daha iyi bir tercih.
Ama zaten fiyatları belli değil mi ? Yani DDR3'e göre biraz daha pahalı. Yani adamın parası yoksa DDR3 toplaması uygun olmaz mı ?

2000 liraya bile DDR4 sistem toplanabilir, bu bütçenin altındakiler ise APU toplarlar, mutlu son :)
Yok zaten ben şunu soruyorum. Yani oyun için DDR4 gerekli midir ? 2000 TL'nin altında DDR4 toplanır doğru ama ekran kartından kısılır. Yani demek istediğim sırf oyun için 2000 TL'nin altında ya da daha fazla DDR4 toplamak doğru mudur ?

Yok zaten ben şunu soruyorum. Yani oyun için DDR4 gerekli midir ? 2000 TL'nin altında DDR4 toplanır doğru ama ekran kartından kısılır. Yani demek istediğim sırf oyun için 2000 TL'nin altında ya da daha fazla DDR4 toplamak doğru mudur ?
Oyun için gerekli değil ama yeni mimari iyidir ve çok daha ileri dönük olur.

Yeni nesil varken niye eski nesil alalım ki ? Şöyle İ5 6500, GTX 960 ile sistem toplamak varken ben eski nesil kullanmam açıkçası.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı