kosedekibalici
Hectopat
Herkese merhaba. Fazla bütçem yok 2. el bir sistem toplamak istiyorum. PSU, kasa, HDD ve soğutucuya sahibim. Yani almam gereken parçalar anakart, işlemci, RAM ve ekran kartı. İhtiyaçlarımı karşılayacak bir H110M DDR4 2133 bir anakart belirledim 300 liraya temin edebiliyorum. 8 GB DDR4 RAM'de ortalama 250TL olarak belirledim. İşlemci ve ekran kartı için 1000 lira bir bütçem kalıyor hemen hemen. 600-700 liraya RX570 temin edip kalan 300 liraya da Pentium bir işlemci veya düşürebilirsem orta halli bir i3 almayı düşünüyorum.
Şimdi sormak istediğim şu:
Bahsi geçen ürünleri mi alıp toplamalıyım?
Yoksa güzel bir LGA775 anakart alIP200-300 liraya üstüne de bir o kadar daha verip K serisi bir Xeon işlemci mi almalıyım?
Veya tekrardan bir 1150-1155 bir sistem mi toplamalıyım?
Ryzen serisi ikinci elde halen fiyatları yüksek geldi kendileri hakkında pek bilgimde yok. Dahil etmedim o nedenle. Sonuçta her türlü tavsiyeyi alabilirim
Şimdi sormak istediğim şu:
Bahsi geçen ürünleri mi alıp toplamalıyım?
Yoksa güzel bir LGA775 anakart alIP200-300 liraya üstüne de bir o kadar daha verip K serisi bir Xeon işlemci mi almalıyım?
Veya tekrardan bir 1150-1155 bir sistem mi toplamalıyım?
Ryzen serisi ikinci elde halen fiyatları yüksek geldi kendileri hakkında pek bilgimde yok. Dahil etmedim o nedenle. Sonuçta her türlü tavsiyeyi alabilirim