DDR4 ve aynı CL değerine sahip iki RAM uyumlu çalışır mı?

broyys

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
GIGABYTE B450M
İşlemci
Ryzen 3 1200
Arkadaşlar selam öncelikle, bende Hi-Level 8 GB DDR4 2400 MHz (CL'sini tam bilmiyorum ama internetten araştırdığım kadarıyla 16) RAM var ve ben bunu O.C ile 3200 MHz kullanıyorum.
Bu RAM'in yanına G.Skill 8 GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 1.35v tek modül RAM alırsam birlikte uyumlu bir şekilde sorunsuz çalışabilirler mi? Merak ediyorum.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam öncelikle, bende Hi-Level 8 GB DDR4 2400 MHz (CL'sini tam bilmiyorum ama internetten araştırdığım kadarıyla 16) RAM var ve ben bunu O.C ile 3200 MHz kullanıyorum.
Bu RAM'in yanına G.Skill 8 GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 1.35v tek modül RAM alırsam birlikte uyumlu bir şekilde sorunsuz çalışabilirler mi? Merak ediyorum.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Frekansı düşürürseniz sistem çalışacaktır tavsiyem Hi-Level RAM'i değiştirmenizdir.

OC yaparken CL değerlerine bakmadınız mı? CPU-Z indirip memory ve SPD sekmelerinin ekran görüntülerini atabilir misiniz?

Son düzenleme:
Frekansı düşürürseniz sistem çalışacaktır tavsiyem Hi-Level RAM'i değiştirmenizdir.

Hocam frekansı düşürür isem G.Skill RAM'i de 2400MHz de kullanmak durumunda kalmaz mıyım çünkü 2400MHz ve 3200MHz arasında ciddi performans farkı görmüştüm teşekkür ederim yanıtınız için.

OC yaparken CL değerlerine bakmadınız mı? CPU-Z indirip Memory ve SPD sekmelerinin ekran görüntülerini atabilir misiniz?

Hocam eve geçtiğimde bakıp geri dönüş yaparım teşekkürler yanıtınız için.

Cidden bakmadıysa CL 22 falandır. :D

Direkt Hi-Level'ı satıp kit alın, bu şekilde yüksek ihtimalle sorun yaşarsınız.

CL22 olduğunu düşünmüyorum fakat tam anlamıyla da bir şey söyleyemem.

Yakın zamanda işlemcimi de değiştirmeyi düşündüğüm için kite bütçe ayırabilir miyim bilmiyorum fakat eğer öyle bir imkanım olursa değerlendiririm teşekkürler yanıtınız için.

OC yaparken CL değerlerine bakmadınız mı? CPU-Z indirip Memory ve SPD sekmelerinin ekran görüntülerini atabilir misiniz?

Hocam kusura bakmayın şimdi fırsat bulabildim ekran görüntüleri bunlar.
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png

Sizin düşüneceğiniz bir şey değil. Manuel ayarlamazsan anakart çok uçuk değerler atıyor.

Anladım hocam bu overclock konusunda pek bilgili olduğum söylenemez tek yaptığım BIOS'tan değer arttırmaktı az önce attığım SS'lerde de çok bir şey anlamasam da sanırsam OC yaptığım da söylenemez. Ancak Görev Yöneticisi'nden baktığımda 3200 MHz gösteriyor bunun sebebi nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı