DDR4 ve DDR5 farkı nedir?

Daha fazla  
Arkadaşlar ben 2. el 3060'lı DDR4 bir sistem alacağım ama DDR4 ve 5 arasında çok fark var mı? Yani ne kadar götürür DDR4 hala bilgisi olan var mı çok uyguna bulduğumu düşünüyorum.

Yanlış bilgi
Arkadaşlar ben 2. el 3060'lı DDR4 bir sistem alacağım ama DDR4 ve 5 arasında çok fark var mı? Yani ne kadar götürür DDR4 hala bilgisi olan var mı çok uyguna bulduğumu düşünüyorum.

RAM MHz değeri 3200 geçmiyor maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Betimleme yapacağım. 5 şeritli bir otobanda trafik olduğu zaman araçlar daha yavaş gider ama aynı miktarda araç 10 şeritli bir yol kullanırsa trafik rahatlar ve daha hızlı ulaşırlar. Ayrıca arada 6 yıllık bir teknoloji farkı olması lazım.

Betimleme yapacağım. 5 şeritli bir otobanda trafik olduğu zaman araçlar daha yavaş gider ama aynı miktarda araç 10 şeritli bir yol kullanırsa trafik rahatlar ve daha hızlı ulaşırlar. Ayrıca arada 6 yıllık bir teknoloji farkı olması lazım.

Çok iyi anladım sizce daha ne kadar götürür beni FC 24 CS falan oynayacağım genellikle onun için alıyorum ne kadar götürür beni.

DDR4'ün gecikmesi daha azdır. Ancak DDR5 daha yüksek MHz'de çalıştığı ve daha yeni bir teknoloji olduğu için oyunlarda vs. daha iyi performans alırsınız.

Çok iyi anladım sizce daha ne kadar götürür beni FC 24 CS falan oynayacağım genellikle onun için alıyorum ne kadar götürür beni.
Bütçe sıkıntı ise DDR4 alabilirsiniz sorun yaşamazsınız baya götürür.

Hocam şöyle söyleyeyim DDR4 günümüzde de önümüzdeki birkaç yıl da yeterli olur bu oyunlar için ama ileride bir yükseltme yapmak istediniz diyelim ve daha ağır oyunlar oynamak istiyorsunuz. Takabileceğiniz ekran kartını besleyecek işlemciler sınırlı olur ve bu yüzden ekran kartını beklentinizin altında bir kart seçmek zorunda kalırsınız veya daha fazla masraf yapıp DDR5 sisteme geçmeniz gerekir mesela. Bütçeniz varsa DDR5 her türlü daha ileriye dönük bir sistem toplamanızı sağlar ve hatta satmak isterseniz de daha kolay satılır.

DDR4 olması tek başına bir şey ifade etmiyor. DDR4 sistemde işlemci i5 6600k da olabilir Ryzen 7 5800X3D de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı