DDR4 ve DDR5 RAM arasında oyunlarda çok fark var mı?

Micro-stuttering genelde ekran kartı kaynaklı olur. RAM'in FPS'e öyle bir etki edeceğini sanmam.

@triachd yine aynı RAM'den mi alsam sıkıntı olur mu sanırım ileride OC yaparsam 440 MHz'ye kadar çıkıyormuş tabii Corsair'in söylediği model 3200 MHz için diyor ama 3600 içinde geçerli mi bilemiyorum.

Hocam render almıyorsanız eğer 5950X çok gereksiz olacak

@triachd Vengeance RAM'ler yenilen değil mi hocam bu arada fiyat performans olarak hangisini önerirsiniz.
@Power Supply Unit hocam zaten düşündüğüm fiyatta bulamazsam 5900X alıp geçeceğim ama şu anki fiyatını biraz altını görür kaçırmam alırım 5950X daha iyi olabilir 12900k ya FPS olarak 5950X yakın en azından tabii dediğim gibi şu anki altında bulursam illaki indirim filan olacak yani.

5900X veya 5950X işlemci bir de 4800 MHz veya 4400 MHz RAM taksak oyunlarda veya performansa etkisi olur mu?

Bu işlemcilerle 4000MHz üstüne zor çıkarsınız. Çıksanız bile tam tersi performans düşer. Ryzen sistemlerde 4000MHz üstünde gecikme değeri yükseliyor ve stabil olmuyor. Tabi biraz da işlemcinin bellek kontrolcüsüyle alakalı, yani silicon lottery dediğimiz duruma da bağlı ama ben genel olarak söyledim.

Alacağınız/aldığınız anakartın QVL'ine göre ram seçilir. Aynı hız ve CL'de hissedilir fark oluşmaz.

@triachd anakartın destek bellek listesi değil mi bir önceki anakartım ASUS B550-E Gaming anakarttı o RAM'leri onda kullandım listeye göre mi RAM alacağız anlamadım gitti şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…