DDR4 ve DDR5 RAM arasında oyunlarda çok fark var mı?

DDR5 geçmek bayağı maliyetli oluyor hocam oturdum hesapladım benim maddiyatımı zorluyor elimdeki bayağı kötü idaretlik takılıyordum ama olmuyor en azından uzun süre beni götürecek sistem daha iyi olur 5950X işlemcisine gelince zaten uygun fiyatta bulursam alırım hocam bulamazsam 5900X alır geçerim
Hocam render almıyorsanız eğer 5950X çok gereksiz olacak

@triachd Vengeance RAM'ler yenilen değil mi hocam bu arada fiyat performans olarak hangisini önerirsiniz.
@Power Supply Unit hocam zaten düşündüğüm fiyatta bulamazsam 5900X alıp geçeceğim ama şu anki fiyatını biraz altını görür kaçırmam alırım 5950X daha iyi olabilir 12900k ya FPS olarak 5950X yakın en azından tabii dediğim gibi şu anki altında bulursam illaki indirim filan olacak yani.

5900X veya 5950X işlemci bir de 4800 MHz veya 4400 MHz RAM taksak oyunlarda veya performansa etkisi olur mu?

Bu işlemcilerle 4000MHz üstüne zor çıkarsınız. Çıksanız bile tam tersi performans düşer. Ryzen sistemlerde 4000MHz üstünde gecikme değeri yükseliyor ve stabil olmuyor. Tabi biraz da işlemcinin bellek kontrolcüsüyle alakalı, yani silicon lottery dediğimiz duruma da bağlı ama ben genel olarak söyledim.

@triachd Vengeance RAM'ler yenilen değil mi hocam bu arada fiyat performans olarak hangisini önerirsiniz.
Alacağınız/aldığınız anakartın QVL'ine göre ram seçilir. Aynı hız ve CL'de hissedilir fark oluşmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı