DDR4 ve DDR5 RAM arasında oyunlarda çok fark var mı?

@triachd hocam uzun süre kullanacağım hocam en azından Intel'in 12 nesil işlemcisine biraz yakın performans verdiği için 5960 seçtim hocam hem oyun hem yayın olduğu için çoklu çekirdek ihtiyaç duyan program kullandığım oluyor tabii uygun fiyatta bulursam alırım bulamazsam 5900X.

@triachd hocam zaten fiyat indirimi veya şu anki fiyatın altında satıldığı zaman alabilirim zaten en fazla cebimden çıksın 20k.
@triachd hocam ben RAM ile ilgili sorum olacak ama ben bu ramihttps://www.itopya.com/corsair-16gb-2x8gb-vengeance-pro-rgb-siyah-3600mhz-cl16-ddr4-dual-kit-ram_u100 5900X ve 3080 Ti ile kullanmıştım Battlefield 5 ve battlefied 1 takılmlar ani FPS düşüşü yaşamıştım DX 11 de yine sadece Intel için optimize edilmiş.
@triachd hocam müsait misiniz?

Son düzenleme:
Micro-stuttering sorunları eskiden başımıza sık gelirdi. Ram için ilk tercihim Kingston ya da G. Skill olur. Biraz da yazılım kısmı önemli. Optimal driver bulununca onda kalınmalı.

Corsair eskiden kıllık yapardı uyum konusunda. O yüzden biraz bakınmakta ve o sisteme minumum 32Gb set (2x16) almak faydalı.

@triachd yine bu RAM'i alayım yoksa dominator olanı mı eğer bu RAM'i alırsam 8x4 32 almayı planlıyorum dominator alırsam 16 GB alıp geçmek olur kasam ve Corsair güç kaynağımda öyle takım olması daha iyi olur.
@triachd hocam geri dönüş yapmadınız.

Son düzenleme:
Trafik yoğunlaştı da. 😄 8x4 yapmayın, 2x16 daha iyi, bazen anakartların 2 slotunu doldurmak 4 slotunu doldurmaktan daha iyi sonuçlar verebiliyor. Hem de ikisi yedek slot kalabiliyor bu şekilde.

Sorunuzda anlatım bozukluğu var, anlayamadım. Siz hangi donanımlar gerekiyor, neler yapacaksınız, bütçeniz nedir yazın, ölçüp biçip bir liste ya da bir öneri ortaya koyalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı