DDR4 vs DDR5 sistem

Andaç Lengerli

Hectopat
Daha fazla  
RTX 4060 R5 5600X'li bir sisteme sahibim, DDR5'e geçersem R5 7500F'li bir sisteme anakartı, RAM'leri, işlemciyi satarak geçecektim fakat RAM fiyatları aldı başına gidiyor. Üstüne benim parçalarım rahat satılacak mı, ayrı bir konu. Ben de acaba uğraşmadan işlemcimi satıp R7 5700x3D veya R7 5800x3D'ye mi geçmeliyim diye. Düşündüm hem de daha ucuza denk geliyor sanırım. Sizce ne yapmalıyım?

Ben de acaba uğraşmadan işlemcimi satıp R7 5700x3D veya R7 5800x3D'ye mi geçmeliyim diye düşündüm.
5700x3D de 5800x3D de ateş pahasına satılıyor. Milletimiz her şeyin fiyatını şişirmeyi sevdiği gibi AM4 X3D işlemcilerin de fiyatları uçtu gitti, 7800x3D fiyatına 5700x3D almak isterseniz siz bilirsiniz.

Bence şu anlık ihtiyacınız yoksa DDR5'e geçmeye de gerek yok.

Aradaki farka değecek hız kazanımı için test ve performans videolarıyla araştırmanızı öneririm.

Durum anladığım kadarıyla oyun için..

Ödeyeceğiniz fark ne kadar bilmiyorum, eğer oyunlarda hız istiyorsanız. Ekran kartı yükseltmeyi düşünmenizi tavsiye ederim.

Size kendimden örnek vereyim. Intel i7 7700K ,Z270 MSI Gaming Carbon Pro ve DDR4 8x2 dual ram'li sistem kullanıyordum. Ne zaman ki , GTX 1080'den, RTX 3080 ekran kartına geçmek zorunda kaldım. (Zorunda kalmak denmez, arkadaşım eski ekran kartını hediye etti.)

İşlemciden doğan darboğazdan dolayı, sistemi yükselttim. (Tabii sorunlarda başladı.)
Sistemin parçalarını 2023 yılı Aralık ayında , fiyatlar günümüze göre uygunken aldım. Hatta yükseltme sebebinin başında yüksek fiyatlı , "fırsatçı" yada "şişirilmiş fiyat politikası" adına ne derseniz ? Bu günlerin geleceğini bildiğimden bütçemi zorlayarak yaptım.

Son düzenleme:
RTX 4060 R5 5600X'li bir sisteme sahibim, DDR5'e geçersem R5 7500F'li bir sisteme anakartı, RAM'leri, işlemciyi satarak geçecektim fakat RAM fiyatları aldı başına gidiyor. Üstüne benim parçalarım rahat satılacak mı, ayrı bir konu. Ben de acaba uğraşmadan işlemcimi satıp R7 5700x3D veya R7 5800x3D'ye mi geçmeliyim diye. Düşündüm hem de daha ucuza denk geliyor sanırım. Sizce ne yapmalıyım?

Ekran kartını 9060XT olarak güncellesen şimdilik yeter hocam bu devirde DDR4'ten DDR5'e geçilmez. Sıfırdan sistem alacak paran varsa DDR5 al tabii orası ayrı. Ama bence RAM krizinin bitmesini bekle.

5700x3D de 5800x3D de ateş pahasına satılıyor. Milletimiz her şeyin fiyatını şişirmeyi sevdiği gibi AM4 X3D işlemcilerin de fiyatları uçtu gitti, 7800x3D fiyatına 5700x3D almak isterseniz siz bilirsiniz.

Bence şu anlık ihtiyacınız yoksa DDR5'e geçmeye de gerek yok.
Sistemim aslında yeterli görünüyor bana kalsa yeterlide ama bu düşüncelere girmemin tek sebebi cs2, sabit 240 oynayamıyorum ne yapsam yapayım sanırım güzel bir anakart ve soğutucuya ihtiyacım var.

Aradaki farka değecek hız kazanımı için test ve performans videolarıyla araştırmanızı öneririm.

Durum anladığım kadarıyla oyun için..

Ödeyeceğiniz fark ne kadar bilmiyorum, eğer oyunlarda hız istiyorsanız. Ekran kartı yükseltmeyi düşünmenizi tavsiye ederim.
Oynadığım oyun CS2 ekran kartı yükseltsem ne değişecek ki?

Bütçeye bağlı. Ram'i 16 değil de 32 yapmak istiyorsanız en azından 40k gözden çıkartmanız gerek ssd falan almayacaksanız o da ben SSD de aldım 50k civarı tuttu. Ram 16 olarak kalacaksa üstüne SSD almayacaksanız çok masraflı olmaz geçilebilir Ram 16 olunca bütçeye göre işlemciyi bile geliştirebilirsiniz 7500F olmak zorunda olmaz.

Sistemim aslında yeterli görünüyor bana kalsa yeterlide ama bu düşüncelere girmemin tek sebebi CS2, sabit 240 oynayamıyorum ne yapsam yapayım sanırım güzel bir anakart ve soğutucuya ihtiyacım var.

Oynadığım oyun CS2 ekran kartı yükseltsem ne değişecek ki?

Oynadığın oyun CS2 ise 5600X de gayet yeterli bir işlemci hocam. Şimdilik yükseltme derim ben.

Bu düşüncelere girmemin tek sebebi CS2, sabit 240 oynayamıyorum ne yapsam yapayım sanırım güzel bir anakart ve soğutucuya ihtiyacım var.
Ben de 200 Hz monitör ve Ryzen 7 5700X + RX 6800 kullanıyorum ve sık sık 200'ün altına düştüğü oluyor. Oyunla ilgili bir sorun. 5700x3D veya 5800x3D gibi bir işlemci normalde çok iyi gider ancak fiyatlar malum. Milletimiz RAM fiyatlarını bahane edip işlemcinin fiyatını artırıyor.

Ben de 200 Hz monitör ve Ryzen 7 5700X + RX 6800 kullanıyorum ve sık sık 200'ün altına düştüğü oluyor. Oyunla ilgili bir sorun. 5700x3D veya 5800x3D gibi bir işlemci normalde çok iyi gider ancak fiyatlar malum. Milletimiz RAM fiyatlarını bahane edip işlemcinin fiyatını artırıyor.
O işlemcilere geçmek istesem max 7-8k ya hallolur bence 2. el sitelerinden.(Benim işlemcimin farkıyla)

Bütçeye bağlı. Ram'i 16 değil de 32 yapmak istiyorsanız en azından 40k gözden çıkartmanız gerek ssd falan almayacaksanız o da ben SSD de aldım 50k civarı tuttu. Ram 16 olarak kalacaksa üstüne SSD almayacaksanız çok masraflı olmaz geçilebilir Ram 16 olunca bütçeye göre işlemciyi bile geliştirebilirsiniz 7500F olmak zorunda olmaz.
SSD gerekmiyor fakat Ram 16 olursa sıkıntı olur gibi.

Oynadığın oyun CS2 ise 5600X de gayet yeterli bir işlemci hocam. Şimdilik yükseltme derim ben.
İnternette rahat 300-350 oynayanlar var ben sabit 240 zor oynuyorum sorun soğutucu, anakart veya ramlerde olabilir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı