DDR4'den DDR3'e Geçmek Mantıklı mı?

mefeforhonor

Hectopat
Daha fazla  
i5 6402P işlemcim, Asus B150M-K DDR4 2133 MHz anakart ve G.Skill Ripjsaw kırmızı DDR4 2400 MHz RAM'e sahibim. Bunları satıp DDR3'e geçmek istiyorum, ne kadar mantıklıdır? 1060 6 GB Zotac kullanıyorum, gerek RAM'im gerek işlemcim yetmiyor. Yani geçince elimde kalır DDR3 sistem diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım? i5 4590 ya da i7 4790'a geçmek istiyorum ve 16 GB RAM almak istiyorum, sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 6402P işlemcim, Asus B150M-K DDR4 2133 MHz anakart ve G.Skill Ripjsaw kırmızı DDR4 2400 MHz RAM'e sahibim. Bunları satıp DDR3'e geçmek istiyorum, ne kadar mantıklıdır? 1060 6 GB Zotac kullanıyorum, gerek RAM'im gerek işlemcim yetmiyor. Yani geçince elimde kalır DDR3 sistem diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım? i5 4590 ya da i7 4790'a geçmek istiyorum ve 16 GB RAM almak istiyorum, sizce ne yapmalıyım?

Yakında DDR5 çıkacağı söyleniyor. DDR3 sistem elinde kalması muhtemel kalmasa bile şuan ki fiyatından düşüğe satacağın kesin. DDR3 sisteme geçmeni önermem ve DDR3 sisteme yatırım yapmayı kimseye önermem. Ekran kartını satıp hem RAM hemde uygun bir ekran kartı edinebilirsin. Benim fikrim bu yönde.

4590 elindeki işlemci ile benzer performansları sergileyen bir model, aradaki fark hissedilmeyecek kadar az. 4790 daha elindeki modelden daha güçlü. DDR3 artık alınmaz, 6700-7700 modellerinden birini al. Darboğaz yaşıyorsan da DSR kullan, işlemciye yüklenen oyunlarda bir miktar darboğaz olması muhtemel zaten elindeki sistem ile.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı