DDR4L RAM ve DDR4 RAM farkı

CaptainSection

Centipat
Arkadaşlar Monster notebook sitesinde bilgisayarları incelerken bir şey fark ettim. 8 GB DDR4l bir RAM'i var. DDR4L'nin DDR4'ten farkı 1.5V yerine 1.2V kullanıyor yani DDR4'ten daha az enerji kullanarak tassarruf yapıyor. Fakat piyasa da DDR4L RAM olmadığı için 1.2V DDR4 RAM mi almam gerekir yoksa DDR4L DDR4'ten tamamen farklı bir RAM mi kullanıyor? (Monster'i olanlar CPU-Z'den SPD sekmesinin SS'ini atarsalar sevinirim)
Diğer sorum ise Monster'de kaç RAM slotu var? 2 mi, 4 mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Monster notebook sitesinde bilgisayarları incelerken bir şey fark ettim. 8 GB DDR4l bir RAM'i var. DDR4L'nin DDR4'ten farkı 1.5V yerine 1.2V kullanıyor yani DDR4'ten daha az enerji kullanarak tassarruf yapıyor. Fakat piyasa da DDR4L RAM olmadığı için 1.2V DDR4 RAM mi almam gerekir yoksa DDR4L DDR4'ten tamamen farklı bir RAM mi kullanıyor? (Monster'i olanlar CPU-Z'den SPD sekmesinin SS'ini atarsalar sevinirim)
Diğer sorum ise Monster'de kaç RAM slotu var? 2 mi, 4 mü?
Knk selam bende monster abra a5 var ve içini açıp baktım sadece 2 tane ram slotu var ve 1 tanesi dolu(biraz geç gördüm kusura bakma)
Ha bu arada DDR4L'nin yanına DDR4 1.2v so-DIMM RAM aldım ve hiçbir sorun yok gayet uyumlu çalışıyor. İnşallah ileride de bir sorun çıkartmaz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı