DDR4'ten DDR5'e geçiş için 6000 TL uygun mu?

valtomina

Femtopat
Daha fazla  
Özetle DDR4'üm vardı. 2 tane 8 GB RAM anakartta sıkıntı vardı değişmesi gerekiyordu. Adam dedi ki tekrar DDR4 takalım. Ben de tamam dedim lakin adamın elinde DDR4 yoktu. DDR5 vardı. Dedi ki senin DDR4'ü 5 yapalım. Senin RAM'ları alıp 16 GB 1 tane DDR5 RAM'i vereyim dedi. Termal macun ve kasa temizleme ile birlikte 6K'ya patladı toplam. Zararda mıyım?

Bende DDR4 takılıyken 2 tane 8 GB RAM vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özetle DDR4'üm vardı. 2 tane 8 GB RAM anakartta sıkıntı vardı değişmesi gerekiyordu. Adam dedi ki tekrar DDR4 takalım. Ben de tamam dedim lakin adamın elinde DDR4 yoktu. DDR5 vardı. Dedi ki senin DDR4'ü 5 yapalım. Senin RAM'ları alıp 16 GB 1 tane DDR5 RAM'i vereyim dedi. Termal macun ve kasa temizleme ile birlikte 6K'ya patladı toplam. Zararda mıyım?

Bende DDR4 takılıyken 2 tane 8 GB RAM vardı.
Sonuç olarak 16 gb ram halen var zararda değil artıdasın anakart olarak ne taktı o belirler kar zarar durumunu

biraz bir zarardasın gibi gözüktü bana ama tabi nasıl bir Ram taktı marka olarak ona bakmak lazım.

Sonuç olarak 16 gb ram halen var zararda değil artıdasın anakart olarak ne taktı o belirler kar zarar durumunu
DDR5 taktı işte.

Biraz bir zarardasın gibi gözüktü bana ama tabii nasıl bir RAM taktı marka olarak ona bakmak lazım.

Fotoğrafını atarım yarın

ddr4 verip 5 mi aldin 6000 e
Evet verirken 2 tane 8 GB ram ile verdim alırken DDR5 Anakart taktı işte birde 16 GB ram

Sifir 16GB DDR5 6000MHz CL30 ram 2000₺ civari. Anakart da en ucuz A620 chipsetler 3000₺, B650'ler ise 3200-3500₺ civari.

Sendekileri kendin satip alsan her turlu daha karli olurdu.

Cok zor degil akakce ya da cimri acip bakmak aldigin urunun fiyatina. Gerci ne aldigindan da emin degilsin daha ama neyse.

Termal macun ve temizlik eklenince denk gelir odedigin miktar o kismi atlamisim ben ilk mesajda.

Sifir 16GB DDR5 6000MHz CL30 ram 2000₺ civari. Anakart da en ucuz A620 chipsetler 3000₺, B650'ler ise 3200-3500₺ civari.

Sendekileri kendin satip alsan her turlu daha karli olurdu.

Cok zor degil akakce ya da cimri acip bakmak aldigin urunun fiyatina. Gerci ne aldigindan da emin degilsin daha ama neyse.

Termal macun ve temizlik eklenince denk gelir odedigin miktar o kismi atlamisim ben ilk mesajda.
Yardımın için teşekkür ederim evet pek bilgim yok o yüzden buraya sormak en iyisi gibi geldi bende eşdeğer olduğuna inaniyorum fiyatla

Kesinlikle zarar gibi geldi. Çünkü elinizdeki ramleri alıp da yapıyor bunu. Yeni rame geçmek masraflı bir iş değildir ve bu fiyat çok fazla diğer işleri de katsak bile. Bence hiç kisme hiç bir durumda bilgisayarcılara gitmemeli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı