Selamlar,
Bu kafa karışıklığı gayet normaldir hocam ben sorunuza açıklayıcı bir cevap oluşturacağım.
Dual Channel yani çift kanal DDR5 ve DDR4 arasında aynı işlemci ile eğer test ederseniz neredeyse hiçbir fark göremezsiniz lakin tek kanal ddr5 4800 Mhz ram kullanmanın sonucu 38.4 GB/s bant genişliği elde edersiniz.
Yani siz mecburi olarak 2x16 Dual Channel kullanmanız gerekiyor buda 76.8 GB/s bant genişliğine ve işlemcinizden tam performans almanızı sağlar.
Şimdi gelelim tek kanal ile sorun olur mu?
- DROP, takılma, kasma gibi anlık olarak oyun için sahne geçişlerinde olumsuz olarak etkilenirsiniz ve ciddi performans kayıpları yaşarsınız.
- 1x16 GB RAM ile çok büyük PAGE FILE dosya boyutlarına çıkarsınız buda artık belleğin yetmediği ve SSD üzerinden tampon bellek boyutu talebi oluşturmaya başlamasıdır ve buda size ciddi bir şekilde performans kaybı yaşatır.
Burada sizin hiçbir şekilde SSD hızı ile yürümemeniz gerekiyor eğer ki bu tür bir hata yaparsan paranı çöpe atarsın
mecburi diyorum 2x16 bellek şart.
Umarım açıklayıcı olmuştur aklında soru olursa ben burada olacağım tekrar.
NOT: Mümkünse 2x16 GB kit almaya bakın çünkü bunlar aynı banttan çıkıyor daha güvenilir olur sizin için.