DDR5 1x24 GB 5600 MHz EXPO vs 2x8 16 GB 5200 MHz

IMG_20251119_174929.jpg

6 ayda 1800'den 6 bin liraya. BTC ve altin yatirimcisi uzgun. 3X yukselmis saka gibi.

Ben sistem toplayacak olsam asla bulasmam bunlara. Yarisi ikinci el olacak sekilde DDR4 sistem toplarim. Guncel fiyatlarla %40 fark eder.

Hali hazırda kullandığım sistem zaten DDR4. DDR4 platformunu bırakıp DDR5'e geçmek istiyorum artık.

EXPO'lu Dual channel al.

Maalesef fiyatları çok yüksek. Düzgün bulamadım bir tane 5.5K TL bandında.

Bu mevzu ne böyle? 2. 16 GB RAM'imi alacaktım yalan oldu böyle bir artış ileride düşer mi sizce?

Pıyasanın ılk tepkı yukselısı bu. Sırkıyenın durumu olmasa dengelenecek bır nokta olur dıyebılırdım. Zaten bızım ulkedekı yukselısler gerçekçi degıl, yıne fırsatcılık var. Oyle ya da boyle fıyatlar bu sevıyeye geldı. Bu kopeklere para yedırmeyın, ındırım kovalayın. Indırım dedıgıme bakma, olması gereken fıyatlara dususler gorulecektır. Orta vadede şu an gordugumuz rakamlarda kalıcılık olur diye tahmın edıyorum.

Halihazırda kullandığım sistem zaten DDR4. DDR4 platformunu bırakıp DDR5'e geçmek istiyorum artık.

Maalesef fiyatları çok yüksek. Düzgün bulamadım bir tane 5.5K TL bandında.

Kaç paraysa ver artık, iş işten geçti. Daha da artar bu fiyatlar çünkü şu anda çok ciddi yapay zeka dönüşümü yaşanıyor. Firmalar bütün stokları kapattı, üstüne üretim bandına ilk sıradan kendisini soktu. Sana bana sıra falan gelmeyecek; ileride 3-5 mal bulursun, yüksek fiyattan ancak zengin malı muamelesi görür. Tee ne zaman düşer? Çıkmaz ayın son çarşambası, o da bilinmez. Dünyada dolar bazındaki ortalamaya bak; ülkedeki fiyatın balon olup olmadığına göre fiyat kovala.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı